Ren mee met KLM Curaçao Marathon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CuracaoDe Stichting Run in the Sun in samenwerking met Curaçao Tourist Board en Curaçao Hospitality and Tourism Association de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon gelanceerd. Deze eerste editie wordt gehouden op 30 november 2014 in Willemstad (Curaçao). Het hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal, scholen en bedrijven en voert langs een bijzondere route. Leuk: tijdens de hele route is er muzikale ondersteuning.

Voor iedereen die mee wil doen aan de KLM Curaçao Marathon is er wel een geschikte afstand: 5 km 'walk & run', 10 km 'walk & run', een halve marathon, hele marathon en een duo marathon, waarbij je de marathon met z'n tweeën loopt. Of je schrijft je in voor de uitdagende 15 km trail.

Routes

De routes zijn bijzonder: vanaf het startpunt bij het Lions Dive & Beach Resort voeren de halve en hele marathon deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug en over de Koningin Julianabrug. Over deze hoogste brug in de Caribbean -56,4 meter boven zee- mag normaal gesproken niemand overheen lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route, die swingend is voor zowel lopers als toeschouwers omdat de hotels langs de route niet alleen zorgen voor drinkposten, maar ook voor ondersteuning met Caraïbische muziek. 

Profiteer van het complete startpakket van Kuoni

Wat zit er in je pakket:

 • Vliegretour per KLM op een van de speciale KLM Curaçao Marathon vluchten (Tourist Class)
 • Luchthavenbelastingen en brandstofstoeslagen (373 EUR p.p.)
 • Speciaal KLM Curaçao Marathon welkom op de luchthaven van Curaçao
 • KLM Curaçao Marathon informatie en welkomstpakket
 • Vervoer van de luchthaven naar Lions Dive & Beach Resort v.v.
 • Hostess Service
 • 5 of 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Speciaal ontbijt voor de hardlopers en ook in de vroege ochtend van de start op 30 november
 • Speciale KLM sponsor kortingen
 • Je gegarandeerd startbewijs voor Marathon, Duo Marathon, 1/2 Marathon of Trail 15K
 • Inclusief tijdsregistratie, medaille, runners T-shirt
 • Dagelijkse KLM Curaçao Marathon Informatie & Help Desk in Start & Finish Hotel
 • Unieke Orientatie Excursie Marathon Route per airco tour bus vanuit Start & Finish Hotel
 • Speciaal ontvangst startbewijs op vrijdag 28 november in Start & Finish Hotel (een dag eerder)
 • Deelname Pasta Party met sterrenchef Pascal Jalhay (excl. drank)
 • Deelname KLM Curaçao Marathon Caribbean Afterparty

Aftrap en afsluiting

De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele Pasta Party, deze eerste editie bereid met medewerking van sterren chef en marathonloper Pascal Jalhay. De finish en after party wordt gevierd op een van de populairste standen van Curaçao, recht voor het Lions Dive & Beach Resort. 
Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel 'Run 4 Shoes!' geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Boeken

Wie met KLM vanuit Europa vliegt krijgt speciale kortingen en services.

Boek hier je vliegticket naar Curaçao met KLM

Hardloopoutfit nodig? Koop het bij Aktiesport!

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder