Ren mee met KLM Curaçao Marathon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CuracaoDe Stichting Run in the Sun in samenwerking met Curaçao Tourist Board en Curaçao Hospitality and Tourism Association de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon gelanceerd. Deze eerste editie wordt gehouden op 30 november 2014 in Willemstad (Curaçao). Het hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal, scholen en bedrijven en voert langs een bijzondere route. Leuk: tijdens de hele route is er muzikale ondersteuning.

Voor iedereen die mee wil doen aan de KLM Curaçao Marathon is er wel een geschikte afstand: 5 km 'walk & run', 10 km 'walk & run', een halve marathon, hele marathon en een duo marathon, waarbij je de marathon met z'n tweeën loopt. Of je schrijft je in voor de uitdagende 15 km trail.

Routes

De routes zijn bijzonder: vanaf het startpunt bij het Lions Dive & Beach Resort voeren de halve en hele marathon deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug en over de Koningin Julianabrug. Over deze hoogste brug in de Caribbean -56,4 meter boven zee- mag normaal gesproken niemand overheen lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route, die swingend is voor zowel lopers als toeschouwers omdat de hotels langs de route niet alleen zorgen voor drinkposten, maar ook voor ondersteuning met Caraïbische muziek. 

Profiteer van het complete startpakket van Kuoni

Wat zit er in je pakket:

 • Vliegretour per KLM op een van de speciale KLM Curaçao Marathon vluchten (Tourist Class)
 • Luchthavenbelastingen en brandstofstoeslagen (373 EUR p.p.)
 • Speciaal KLM Curaçao Marathon welkom op de luchthaven van Curaçao
 • KLM Curaçao Marathon informatie en welkomstpakket
 • Vervoer van de luchthaven naar Lions Dive & Beach Resort v.v.
 • Hostess Service
 • 5 of 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Speciaal ontbijt voor de hardlopers en ook in de vroege ochtend van de start op 30 november
 • Speciale KLM sponsor kortingen
 • Je gegarandeerd startbewijs voor Marathon, Duo Marathon, 1/2 Marathon of Trail 15K
 • Inclusief tijdsregistratie, medaille, runners T-shirt
 • Dagelijkse KLM Curaçao Marathon Informatie & Help Desk in Start & Finish Hotel
 • Unieke Orientatie Excursie Marathon Route per airco tour bus vanuit Start & Finish Hotel
 • Speciaal ontvangst startbewijs op vrijdag 28 november in Start & Finish Hotel (een dag eerder)
 • Deelname Pasta Party met sterrenchef Pascal Jalhay (excl. drank)
 • Deelname KLM Curaçao Marathon Caribbean Afterparty

Aftrap en afsluiting

De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele Pasta Party, deze eerste editie bereid met medewerking van sterren chef en marathonloper Pascal Jalhay. De finish en after party wordt gevierd op een van de populairste standen van Curaçao, recht voor het Lions Dive & Beach Resort. 
Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel 'Run 4 Shoes!' geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Boeken

Wie met KLM vanuit Europa vliegt krijgt speciale kortingen en services.

Boek hier je vliegticket naar Curaçao met KLM

Hardloopoutfit nodig? Koop het bij Aktiesport!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder