Ren mee met KLM Curaçao Marathon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CuracaoDe Stichting Run in the Sun in samenwerking met Curaçao Tourist Board en Curaçao Hospitality and Tourism Association de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon gelanceerd. Deze eerste editie wordt gehouden op 30 november 2014 in Willemstad (Curaçao). Het hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal, scholen en bedrijven en voert langs een bijzondere route. Leuk: tijdens de hele route is er muzikale ondersteuning.

Voor iedereen die mee wil doen aan de KLM Curaçao Marathon is er wel een geschikte afstand: 5 km 'walk & run', 10 km 'walk & run', een halve marathon, hele marathon en een duo marathon, waarbij je de marathon met z'n tweeën loopt. Of je schrijft je in voor de uitdagende 15 km trail.

Routes

De routes zijn bijzonder: vanaf het startpunt bij het Lions Dive & Beach Resort voeren de halve en hele marathon deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug en over de Koningin Julianabrug. Over deze hoogste brug in de Caribbean -56,4 meter boven zee- mag normaal gesproken niemand overheen lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route, die swingend is voor zowel lopers als toeschouwers omdat de hotels langs de route niet alleen zorgen voor drinkposten, maar ook voor ondersteuning met Caraïbische muziek. 

Profiteer van het complete startpakket van Kuoni

Wat zit er in je pakket:

 • Vliegretour per KLM op een van de speciale KLM Curaçao Marathon vluchten (Tourist Class)
 • Luchthavenbelastingen en brandstofstoeslagen (373 EUR p.p.)
 • Speciaal KLM Curaçao Marathon welkom op de luchthaven van Curaçao
 • KLM Curaçao Marathon informatie en welkomstpakket
 • Vervoer van de luchthaven naar Lions Dive & Beach Resort v.v.
 • Hostess Service
 • 5 of 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Speciaal ontbijt voor de hardlopers en ook in de vroege ochtend van de start op 30 november
 • Speciale KLM sponsor kortingen
 • Je gegarandeerd startbewijs voor Marathon, Duo Marathon, 1/2 Marathon of Trail 15K
 • Inclusief tijdsregistratie, medaille, runners T-shirt
 • Dagelijkse KLM Curaçao Marathon Informatie & Help Desk in Start & Finish Hotel
 • Unieke Orientatie Excursie Marathon Route per airco tour bus vanuit Start & Finish Hotel
 • Speciaal ontvangst startbewijs op vrijdag 28 november in Start & Finish Hotel (een dag eerder)
 • Deelname Pasta Party met sterrenchef Pascal Jalhay (excl. drank)
 • Deelname KLM Curaçao Marathon Caribbean Afterparty

Aftrap en afsluiting

De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele Pasta Party, deze eerste editie bereid met medewerking van sterren chef en marathonloper Pascal Jalhay. De finish en after party wordt gevierd op een van de populairste standen van Curaçao, recht voor het Lions Dive & Beach Resort. 
Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel 'Run 4 Shoes!' geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Boeken

Wie met KLM vanuit Europa vliegt krijgt speciale kortingen en services.

Boek hier je vliegticket naar Curaçao met KLM

Hardloopoutfit nodig? Koop het bij Aktiesport!

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder