Rusland dreigt Europese luchtvaart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Luchtruim Siberië wellicht dichtMensen die binnenkort naar Azië vliegen, krijgen wellicht te maken met een veel langere vluchttijd dan normaal. Rusland dreigt namelijk het luchtruim boven Siberië te sluiten voor Europese vluchten naar Azië. Die maatregel zou Europese luchtvaartmaatschappijen veel geld kosten. De vliegtuigen moeten dan omwegen maken, en dat kost veel extra brandstof.


Rusland krijgt nu geld als vliegtuigen de route via Siberië nemen. Dat zou het land mislopen als het luchtruim wordt gesloten. De Russische premier Medvedev overweegt de sluiting van het Siberische luchtruim als reactie op de Europese sancties tegen Rusland, zo heeft de Russische zakenkrant Vedomosti geschreven.

Dobrolet uit de lucht

Vorige week voegde de EU de Russische luchtvaartmaatschappij Dobrolet toe aan een lijst van personen en instellingen waarmee geen zaken mogen worden gedaan. Dobrolet, een budgetmaatschappij van de nationale Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, vliegt op de stad Simferopol op de Krim en de EU noemt de Russische annexatie van dat schiereiland illegaal. Gisteren maakte Dobrolet bekend dat het voorlopig niet meer vliegt.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder