Ebola-uitbraak leidt in VS tot negatief reisadvies

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ebola-uitbraak leidt tot negatief reisadvies in VSAmerikanen kunnen Guinee, Liberia en Sierra Leone maar beter mijden. Het dringende advies is van het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole CDC. In genoemde drie landen is recentelijk het ebola-virus op grote schaal uitgebroken. CDC stuurt vijftig experts naar het westen van Afrika om te helpen.

 


De Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) maakt 75 miljoen euro vrij voor de bestrijding van de ebola-uitbraak. De ziekte heeft tot nu toe aan 729 mensen het leven gekost en 1323 mensen besmet. WHO-directeur Margaret Chan praat vandaag in Conakry (Guinee) met de presidenten van de landen in West-Afrika waar de ziekte is uitgebroken.

'Schaal en dreiging'

,,De schaal van de uitbraak en de dreiging ervan vereist van de WHO, Guinee, Liberia en Sierra Leone om te reageren op een ander niveau. Dit vereist meer middelen, medische expertise en regionale samenwerking,” zei Chan aan de vooravond van het overleg tegen internationale media. Volgens haar zijn in het gebied dringend artsen, verpleegkundigen en epidemiologen nodig.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder