• Puuropreis
  • Nieuws
  • Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kampeerder ergert zich behoorlijk aan medebezoekersNederlandse campinggasten ergeren zich bijna zonder uitzondering wel eens aan het gedrag van hun medekampeerders. In het Nationale Campingonderzoek van Vacanceselect onder 511 Nederlandse kampeerders geeft 77 procent van de ondervraagden toe zich af en toe grondig te ergeren aan andere gasten op de camping. Vrouwen blijken zich vaker dan mannen te ergeren, zo leert het onderzoek.

Van de respondenten zegt meer dan de helft (58 procent) liever geen Nederlandse buren te hebben op de vakantiebestemming. Daarentegen vindt 35 procent het juist helemaal geen probleem om naast landgenoten te staan.

Gluren is geliefd tijdverdrijf

Een geliefd tijdverdrijf van veel kampeerders is het gluren naar de buren. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) komt daar openlijk voor uit. Zo’n 15 procent van de campingasten geeft de campingbuurman of -buurvrouw zelfs bijnamen als ‘Fred Flintstone’ of ‘Ma Flodder’.

Uit het campingonderzoek komt verder naar voren dat Nederlandse kampeerders nauwelijks nog zonder internet kunnen. Van de respondenten zoekt 65 procent naar een camping met een deugdelijke internetverbinding. De meeste mensen nemen hun telefoon (89 procent), tablet (55 procent) of laptop (37 procent) mee naar het kampeerterrein.

Internet belangrijke voorziening

Internet speelt ook een belangrijke rol bij de vakantieplanning; 90 procent van de ondervraagden oriënteert zich online voor hun kampeervakantie. De mening van vrienden en familie speelt echter ook nog een rol bij de keuze voor een camping (36 procent) en bovendien worden er ook nog geregeld reisgidsen ingekeken (27 procent).

De belangrijkste reden om te gaan kamperen, is dat de ondervraagden het leuk vinden voor de kinderen (68 procent). Ook de lagere kosten (47 procent) en de gezelligheid (46 procent) maken deze vorm van vakantie voor veel mensen aantrekkelijk.

Boek hier je kampeervakantie bij CampingXL!
Vakantie- en outdoorspullen nodig? Bestel online bij BeverSport.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder