• Puuropreis
  • Nieuws
  • Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kampeerder ergert zich behoorlijk aan medebezoekersNederlandse campinggasten ergeren zich bijna zonder uitzondering wel eens aan het gedrag van hun medekampeerders. In het Nationale Campingonderzoek van Vacanceselect onder 511 Nederlandse kampeerders geeft 77 procent van de ondervraagden toe zich af en toe grondig te ergeren aan andere gasten op de camping. Vrouwen blijken zich vaker dan mannen te ergeren, zo leert het onderzoek.

Van de respondenten zegt meer dan de helft (58 procent) liever geen Nederlandse buren te hebben op de vakantiebestemming. Daarentegen vindt 35 procent het juist helemaal geen probleem om naast landgenoten te staan.

Gluren is geliefd tijdverdrijf

Een geliefd tijdverdrijf van veel kampeerders is het gluren naar de buren. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) komt daar openlijk voor uit. Zo’n 15 procent van de campingasten geeft de campingbuurman of -buurvrouw zelfs bijnamen als ‘Fred Flintstone’ of ‘Ma Flodder’.

Uit het campingonderzoek komt verder naar voren dat Nederlandse kampeerders nauwelijks nog zonder internet kunnen. Van de respondenten zoekt 65 procent naar een camping met een deugdelijke internetverbinding. De meeste mensen nemen hun telefoon (89 procent), tablet (55 procent) of laptop (37 procent) mee naar het kampeerterrein.

Internet belangrijke voorziening

Internet speelt ook een belangrijke rol bij de vakantieplanning; 90 procent van de ondervraagden oriënteert zich online voor hun kampeervakantie. De mening van vrienden en familie speelt echter ook nog een rol bij de keuze voor een camping (36 procent) en bovendien worden er ook nog geregeld reisgidsen ingekeken (27 procent).

De belangrijkste reden om te gaan kamperen, is dat de ondervraagden het leuk vinden voor de kinderen (68 procent). Ook de lagere kosten (47 procent) en de gezelligheid (46 procent) maken deze vorm van vakantie voor veel mensen aantrekkelijk.

Boek hier je kampeervakantie bij CampingXL!
Vakantie- en outdoorspullen nodig? Bestel online bij BeverSport.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder