• Puuropreis
  • Nieuws
  • Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kampeerder ergert zich behoorlijk aan medebezoekersNederlandse campinggasten ergeren zich bijna zonder uitzondering wel eens aan het gedrag van hun medekampeerders. In het Nationale Campingonderzoek van Vacanceselect onder 511 Nederlandse kampeerders geeft 77 procent van de ondervraagden toe zich af en toe grondig te ergeren aan andere gasten op de camping. Vrouwen blijken zich vaker dan mannen te ergeren, zo leert het onderzoek.

Van de respondenten zegt meer dan de helft (58 procent) liever geen Nederlandse buren te hebben op de vakantiebestemming. Daarentegen vindt 35 procent het juist helemaal geen probleem om naast landgenoten te staan.

Gluren is geliefd tijdverdrijf

Een geliefd tijdverdrijf van veel kampeerders is het gluren naar de buren. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) komt daar openlijk voor uit. Zo’n 15 procent van de campingasten geeft de campingbuurman of -buurvrouw zelfs bijnamen als ‘Fred Flintstone’ of ‘Ma Flodder’.

Uit het campingonderzoek komt verder naar voren dat Nederlandse kampeerders nauwelijks nog zonder internet kunnen. Van de respondenten zoekt 65 procent naar een camping met een deugdelijke internetverbinding. De meeste mensen nemen hun telefoon (89 procent), tablet (55 procent) of laptop (37 procent) mee naar het kampeerterrein.

Internet belangrijke voorziening

Internet speelt ook een belangrijke rol bij de vakantieplanning; 90 procent van de ondervraagden oriënteert zich online voor hun kampeervakantie. De mening van vrienden en familie speelt echter ook nog een rol bij de keuze voor een camping (36 procent) en bovendien worden er ook nog geregeld reisgidsen ingekeken (27 procent).

De belangrijkste reden om te gaan kamperen, is dat de ondervraagden het leuk vinden voor de kinderen (68 procent). Ook de lagere kosten (47 procent) en de gezelligheid (46 procent) maken deze vorm van vakantie voor veel mensen aantrekkelijk.

Boek hier je kampeervakantie bij CampingXL!
Vakantie- en outdoorspullen nodig? Bestel online bij BeverSport.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder