• Puuropreis
  • Nieuws
  • Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

Nederlandse kampeerder ergert zich bovenmatig aan medekampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kampeerder ergert zich behoorlijk aan medebezoekersNederlandse campinggasten ergeren zich bijna zonder uitzondering wel eens aan het gedrag van hun medekampeerders. In het Nationale Campingonderzoek van Vacanceselect onder 511 Nederlandse kampeerders geeft 77 procent van de ondervraagden toe zich af en toe grondig te ergeren aan andere gasten op de camping. Vrouwen blijken zich vaker dan mannen te ergeren, zo leert het onderzoek.

Van de respondenten zegt meer dan de helft (58 procent) liever geen Nederlandse buren te hebben op de vakantiebestemming. Daarentegen vindt 35 procent het juist helemaal geen probleem om naast landgenoten te staan.

Gluren is geliefd tijdverdrijf

Een geliefd tijdverdrijf van veel kampeerders is het gluren naar de buren. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) komt daar openlijk voor uit. Zo’n 15 procent van de campingasten geeft de campingbuurman of -buurvrouw zelfs bijnamen als ‘Fred Flintstone’ of ‘Ma Flodder’.

Uit het campingonderzoek komt verder naar voren dat Nederlandse kampeerders nauwelijks nog zonder internet kunnen. Van de respondenten zoekt 65 procent naar een camping met een deugdelijke internetverbinding. De meeste mensen nemen hun telefoon (89 procent), tablet (55 procent) of laptop (37 procent) mee naar het kampeerterrein.

Internet belangrijke voorziening

Internet speelt ook een belangrijke rol bij de vakantieplanning; 90 procent van de ondervraagden oriënteert zich online voor hun kampeervakantie. De mening van vrienden en familie speelt echter ook nog een rol bij de keuze voor een camping (36 procent) en bovendien worden er ook nog geregeld reisgidsen ingekeken (27 procent).

De belangrijkste reden om te gaan kamperen, is dat de ondervraagden het leuk vinden voor de kinderen (68 procent). Ook de lagere kosten (47 procent) en de gezelligheid (46 procent) maken deze vorm van vakantie voor veel mensen aantrekkelijk.

Boek hier je kampeervakantie bij CampingXL!
Vakantie- en outdoorspullen nodig? Bestel online bij BeverSport.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder