Zomerse vakantieverwachtingen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MallorcaNaar verwachting vieren deze zomer zo’n 10,5 miljoen Nederlanders één week of langer vakantie. Dat aantal is iets lager dan vorig jaar. Van de vakantievierders kiezen ongeveer 2,7 miljoen Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Dat betekent dat 7,8 miljoen landgenoten richting buitenland vertrekken.  Ondanks de verwaxchting van een kleine dip ten opzichte van vorig jaar blijft Frankrijk vakantieland nummer 1.

 


Griekenland zit weer sterk in de lift. Veel Nederlandse toeristen omarmen het land weer. Dit gaat ten koste van de plannen die worden gemaakt voor Italië, Frankrijk, Spanje en Turkije.

De verwachting voor deze zomer

De Europese top 5 met het aantal reizigers:

1. Frankrijk       1.340.000

2. Spanje             814.000

3. Duitsland         746.000

4. Italië                 678.000                                       

5. Griekenland     530.000

Ook het aantal mensen dat kiest voor een verre bestemming neemt toe. Bij de ruim 700.000 Nederlanders die kiezen voor een intercontinentale vakantie zijn de Verenigde Staten het populairst (239.000 vakantiegangers).  Daarna volgen Indonesië (circa 65.000), Canada (circa 36.000) en de Nederlandse Antillen (circa 35.000).

Autovakanties

Het aantal vakanties met de auto is fiks afgenomen ten opzichte van vorig jaar (-8%). Dit komt mede door gedaalde interesse in belangrijke autobestemmingen als Frankrijk en Italië. Ruim 4 procent meer mensen dan vorig jaar plant een vliegvakantie.

Kamperen

CamperEen kampeervakantie blijft favoriet. De ANWB verwacht dat er naar schatting 2,3 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. Dat is iets lager dan vorig jaar (2.4). Populaire kampeerbestemmingen zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Kroatië. Kamperen in eigen land is in trek bij iets minder dan 1 miljoen Nederlanders. Het weer speelt hier een belangrijke rol: bij goed weer zullen de kampeerders die nog niet geboekt hebben eerder hun vakantie in Nederland doorbrengen dan op een camping in het buitenland.

Last minutes

De goede zomer van vorig jaar en het mooie voorjaarsweer dragen bij aan de stijging van zowel buitenlands bezoek als binnenlandse vakanties. De geluiden zijn positief maar er worden nog wel veel lastminuteboekingen verwacht.
Boek hier een aanbieding of last minute.

Buitenlandse toeristen naar Nederland

Gaan bijna 8 miljoen Nederlanders naar het buitenland, zo’n 3 miljoen buitenlandse toeristen zullen naar verwachting deze zomer juist in Nederland doorbrengen, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Dat is een stijging van zo’n twee procent vergeleken met vorig jaar.

De lichte groei komt voornamelijk uit de buurlanden. In de zomer komt bijna de helft van alle buitenlandse toeristen uit Duitsland en België. De andere helft komt onder andere uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. De Nederlandse kust blijft populair, maar internationale toeristen kiezen ook vaak voor een zomervakantie in het ‘groene Nederland’ en de Nederlandse steden.

Boek hier je vakantie

Gespreide zomervakantie

Regio Noord heeft als eerste zomervakantie van 5 juli tot en met 17 augustus. De zomervakantie in regio Zuid begint een week later; van 12 juli tot en met 24 augustus. De regio Midden heeft zomervakantie van 19 juli tot en met 31 augustus.

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder