Toedracht dood Kris en Lisanne nog onduidelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

panamaDeze week is definitief duidelijk geworden dat de menselijke resten die in de jungle van Panama zijn gevonden, inderdaad van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froom zijn. Aan de onduidelijkheid over de doodsoorzaak van beide meisjes is echter nog geen einde gekomen.

 

 

Kris (21) en Lisanne (22) verdwenen op 1 april in de buurt van Boquete. Direct na de vermissing van de meiden werden zoekacties op touw gezet. Helaas zonder resultaat. Bijna 3 maanden later, op 14 juni, werd een rugzak gevonden met daarin de telefoons, een camera en andere persoonlijke bezittingen. Daarop werd een gerichte zoekactie op touw gezet langs de rivier Rio Culebra, waar menselijke resten en schoeisel werd gevonden.

DNA-onderzoek wees vervolgens uit dat het ging om de vermiste meisjes. Hoe de vriendinnen om het leven zijn gekomen is nog niet bekend. De familie wil doorgaan met het onderzoek in Panama, om er zo achter te kunnen komen hoe hun dochters om het leven zijn gekomen. Theorieën zijn dat ze verdwaald zijn geraakt of een ongelijk hebben gehad.


 

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder