In Panama ontdekt weefsel is van vermiste Lisanne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Boquete PanamaHet menselijk weefsel dat afgelopen donderdag in de Panamese jungle werd gevonden, is van Lisanne Froon. De Nederlandse toeriste wordt al sinds 1 april vermist, evenals haar vriendin Kris Kremers. De DNA-match is gebleken uit onderzoek door een fornesisch laboratorium in Panama-Stad, zo meldt de NOS. De familie van de vermiste Nederlandse vrouwen is op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Over Kris Kremers is er nog geen uitsluitsel, aldus de NOS. Het DNA-onderzoek op het botmateriaal is nog niet gereed. Van drie monsters is het DNA onderzocht. Twee van de drie blijken DNA van Lisanne Froon te bevatten. Het onderzoek op het derde monster is nog niet klaar. De uitslag wordt niet voor morgenavond laat Nederlandse tijd verwacht. Het DNA is vergeleken met dat van familieleden in Nederland. Medewerkers van het lab hebben dag en nacht doorgewerkt.

Donderdag werden twee verschillende schoenen gevonden en botten in de buurt van de plaats waar eerder een rugzak met spullen van de vrouwen werd gevonden. Een van de schoenen bleek van een merk te zijn dat alleen in Nederland wordt verkocht. Naar verluidt wordt maandag rond 17 uur (Nederlandse tijd) in Panama een persconferentie gehouden over de jongste ontwikkelingen in de verdwijningszaak. De Nederlandse vrouwen verdwenen op 1 april bij de stad Boquete, waar ze een taalcursus volgden.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder