Meer Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand ZeelandZo’n 2,5 miljoen Nederlanders vieren de zomervakantie van 2014 in eigen land. Dat cijfer ligt volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) zo’n 2 procent hoger dan in het afgelopen jaar. Aangetrokken door het mooie voorjaarsweer kiezen meer mensen er voor om in eigen land te gaan kamperen, stelt een woordvoerster van NBTC-NIPO.

 


Ook de economische crisis speelt volgens haar een rol. Nog altijd zijn er veel mensen die vanwege hun financiële situatie liever dichter bij huis op vakantie gaan. Het aantal Nederlanders dat aangeeft naar het buitenland te gaan voor de zomervakantie, is met 150.000 (2 procent) teruggelopen ten opzichte van de peiling in mei 2013.

In totaal wil ongeveer twee derde van de Nederlandse bevolking deze zomer op reis, blijkt uit de cijfers van NBTC-NIPO. Dat zijn 10,5 miljoen mensen, ofwel 0,5 procent minder dan vorig jaar. Van hen gaan er zo’n 7,5 miljoen naar het buitenland. Circa 500.000 mensen weten nog niet of ze de grens over gaan of niet.

Nummer 1: Frankrijk

Ondanks een daling van het aantal plannen blijft Frankrijk met afstand de nummer 1 als het gaat om de buitenlandse bestemming komende zomer, met 1,3 miljoen Nederlandse bezoekers. Spanje is voor Nederlanders vakantieland nummer 2 met 800.000 bezoekers.

Ongeveer 55 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse reis is begin april al geboekt, stelt NBTC-NIPO. Bijna 30 procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim 15 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Nog een vakantie boeken, in binnen- of buitenland?

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder