Meer Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand ZeelandZo’n 2,5 miljoen Nederlanders vieren de zomervakantie van 2014 in eigen land. Dat cijfer ligt volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) zo’n 2 procent hoger dan in het afgelopen jaar. Aangetrokken door het mooie voorjaarsweer kiezen meer mensen er voor om in eigen land te gaan kamperen, stelt een woordvoerster van NBTC-NIPO.

 


Ook de economische crisis speelt volgens haar een rol. Nog altijd zijn er veel mensen die vanwege hun financiële situatie liever dichter bij huis op vakantie gaan. Het aantal Nederlanders dat aangeeft naar het buitenland te gaan voor de zomervakantie, is met 150.000 (2 procent) teruggelopen ten opzichte van de peiling in mei 2013.

In totaal wil ongeveer twee derde van de Nederlandse bevolking deze zomer op reis, blijkt uit de cijfers van NBTC-NIPO. Dat zijn 10,5 miljoen mensen, ofwel 0,5 procent minder dan vorig jaar. Van hen gaan er zo’n 7,5 miljoen naar het buitenland. Circa 500.000 mensen weten nog niet of ze de grens over gaan of niet.

Nummer 1: Frankrijk

Ondanks een daling van het aantal plannen blijft Frankrijk met afstand de nummer 1 als het gaat om de buitenlandse bestemming komende zomer, met 1,3 miljoen Nederlandse bezoekers. Spanje is voor Nederlanders vakantieland nummer 2 met 800.000 bezoekers.

Ongeveer 55 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse reis is begin april al geboekt, stelt NBTC-NIPO. Bijna 30 procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim 15 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Nog een vakantie boeken, in binnen- of buitenland?

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder