Meer Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand ZeelandZo’n 2,5 miljoen Nederlanders vieren de zomervakantie van 2014 in eigen land. Dat cijfer ligt volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) zo’n 2 procent hoger dan in het afgelopen jaar. Aangetrokken door het mooie voorjaarsweer kiezen meer mensen er voor om in eigen land te gaan kamperen, stelt een woordvoerster van NBTC-NIPO.

 


Ook de economische crisis speelt volgens haar een rol. Nog altijd zijn er veel mensen die vanwege hun financiële situatie liever dichter bij huis op vakantie gaan. Het aantal Nederlanders dat aangeeft naar het buitenland te gaan voor de zomervakantie, is met 150.000 (2 procent) teruggelopen ten opzichte van de peiling in mei 2013.

In totaal wil ongeveer twee derde van de Nederlandse bevolking deze zomer op reis, blijkt uit de cijfers van NBTC-NIPO. Dat zijn 10,5 miljoen mensen, ofwel 0,5 procent minder dan vorig jaar. Van hen gaan er zo’n 7,5 miljoen naar het buitenland. Circa 500.000 mensen weten nog niet of ze de grens over gaan of niet.

Nummer 1: Frankrijk

Ondanks een daling van het aantal plannen blijft Frankrijk met afstand de nummer 1 als het gaat om de buitenlandse bestemming komende zomer, met 1,3 miljoen Nederlandse bezoekers. Spanje is voor Nederlanders vakantieland nummer 2 met 800.000 bezoekers.

Ongeveer 55 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse reis is begin april al geboekt, stelt NBTC-NIPO. Bijna 30 procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim 15 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Nog een vakantie boeken, in binnen- of buitenland?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder