Nieuw Zilvermuseum en... botox?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZilverWat hebben botox en mobiele telefoons met zilver te maken? Dat ontdek je in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven dat op 5 juni heropent na een grootschalige herinrichting. Het museum wil iedereen laten zien hoe zilver deel uit maakt van het dagelijks leven. Eeuwenlang betaalden we met zilver. Nog steeds sieren zilveren kandelaars onze feestelijk gedekte tafels en straalt zilver op kampioensmomenten. Zilver wordt zelfs gebruikt in mobiele telefoons, en daar is het dan, in botox en bij waterzuivering.

 

In het voormalige Kazernegebouw in zilverstad Schoonhoven creëerde het museum de afgelopen maanden een wereld rond het edelmetaal zilver. Bezoekers van alle leeftijden voelen, ruiken, horen én kunnen zelf aan de slag. Hoogtepunt is een interactieve tafel van 14 meter, vol zilververhalen en opdrachten met een knipoog naar de geschiedenis, etiquette en stijlen.
In de inpandige Zilversmederij werken jonge zilver- en goudsmeden die hun bedrijf starten en uitleg geven over hun werk aan museumbezoekers.

De vaste collectie 400 jaar gebruikszilver wordt aantrekkelijk, eigentijds en rond thema’s uit het dagelijks leven gepresenteerd. Naast de glitter en glans, laat het museum het proces van erts tot eindproduct zien, is er informatie over ambachtelijke en industriële technieken en komen onbekende toepassingen aan bod, zoals dus in botox.

Openingstijden:
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder