Nieuw Zilvermuseum en... botox?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZilverWat hebben botox en mobiele telefoons met zilver te maken? Dat ontdek je in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven dat op 5 juni heropent na een grootschalige herinrichting. Het museum wil iedereen laten zien hoe zilver deel uit maakt van het dagelijks leven. Eeuwenlang betaalden we met zilver. Nog steeds sieren zilveren kandelaars onze feestelijk gedekte tafels en straalt zilver op kampioensmomenten. Zilver wordt zelfs gebruikt in mobiele telefoons, en daar is het dan, in botox en bij waterzuivering.

 

In het voormalige Kazernegebouw in zilverstad Schoonhoven creëerde het museum de afgelopen maanden een wereld rond het edelmetaal zilver. Bezoekers van alle leeftijden voelen, ruiken, horen én kunnen zelf aan de slag. Hoogtepunt is een interactieve tafel van 14 meter, vol zilververhalen en opdrachten met een knipoog naar de geschiedenis, etiquette en stijlen.
In de inpandige Zilversmederij werken jonge zilver- en goudsmeden die hun bedrijf starten en uitleg geven over hun werk aan museumbezoekers.

De vaste collectie 400 jaar gebruikszilver wordt aantrekkelijk, eigentijds en rond thema’s uit het dagelijks leven gepresenteerd. Naast de glitter en glans, laat het museum het proces van erts tot eindproduct zien, is er informatie over ambachtelijke en industriële technieken en komen onbekende toepassingen aan bod, zoals dus in botox.

Openingstijden:
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder