Een halve kilometer cruiseschepen in Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

HAL in RotterdamTwee cruiseschepen, samen meer dan een halve kilometer lang, lagen zaterdag aangemeerd aan de Wilhelminapier. De achterstevens knus tegen elkaar vochten  het Holland Amerika Line vlaggenschip Rotterdam en de Royal Princess om de aandacht van de bezoekers die in de stromende regen kwamen kijken naar de schepen.

Niet voor het laatst dit jaar doet een schip van de HAL de Rotterdamse havenstad aan. Steeds meer Nederlanders en Europeanen ontdekken de cruise en het gemak om zomaar, op trein- of autoreisafstand, in te kunnen schepen en geen vliegticket meer hoeven te boeken om naar en van de haven van vertrek te kunnen. En de keus voor een cruise met vertrek uit Nederland is groot.  Zo vertrekken uit Rotterdam cruises naar ondermeer Indonesië, het Middellandse Zeegebied en de Noorse fjorden en doet het ms Rotterdam de Rotterdamse Cruiseterminal maar liefst 19 keer aan.
Ook IJmuiden is een vertrek- en aankomsthaven van de HAL: ms Prinsendam zal er 8 keer aanmeren voor een rondreis.

Lunch aan boord

In Rotterdam mochten we aan boord van ms Rotterdam voor een heerlijke Indonesische lunch, kregen we een rondleiding door het schip en hoorden we alles over de toekomstige cruises. Opvallend: uit de cijfers bleek dat de cruisemarkt, in tegenstelling tot de overige 'vakantiemarkt' het al jaren uitstekend doet. 

Favoriete bestemming van Nederlanders


We gaan het liefst naar de Middellandse en Zwarte Zee en het noorden van Europa, zo blijkt uit de boekingen. In de wintermaanden doen de cruises naar de Canarische Eilanden het erg goed.
Ook de langere cruises naar het Verre Oosten en Afrika zijn populair. En HAL biedt de mogelijkheid om een deel van de route mee te varen wanneer  55 of 60 dagen te lang is.

Met een schip naar het noorderlicht

De Rotterdam begint in januari 2015 aan een rondreis van 90 dagen naar het Verre Oosten/Indonesië. Aansluitend gaat ze in april twee weken het 'droge dok' in voor noodzakelijke vervangingen in het interieur om vervolgens het zomerseizoen fris en fruitig te starten met een cruise van 7 dagen naar de Noorse Fjorden. De acht Noorse cruises worden gevolgd door de nieuwe afsluiter van het seizoen: de Northern Light Cruise ,die op 12 september vertrekt.

 

Vermaak en sterrenrestaurants

Naast vermaak en entertainment, ondermeer met Dancing with the Stars at Sea, BB King's Blues Club kun je aan boord terecht in een aantal verschillende restaurants, zoals het Lido self service restaurant, de Pinacle grill en Tamarind. En de Hollandse sterrenkeuken De Librije vind je aan boord van de Eurodam en de Rotterdam.

Boek hier je cruise bij de Holland America Line

  • ms Rotterdam maakt een rondreis naar de Canarische Eilanden, Viking Saga's,; Noorse Legenden,  Noordkaap, Baltische Staten,  Noorse Ontdekkingscruise, Passage naar het Verre Oosten, of Afrika ontdekken.
  • ms Prinsendam vaart naar het Iberisch Schiereiland, de Baltische Staten en Kiel Kanaal,  Noordkaap en Spitsbergen.
  • ms Veendam volgt de voetsporen van de Vikings.
  • ms Ryndam zet koers voor een Mediterraan Avontuur.
  • ms Volendam ontdekt het Verre Oosten.

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder