Een halve kilometer cruiseschepen in Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

HAL in RotterdamTwee cruiseschepen, samen meer dan een halve kilometer lang, lagen zaterdag aangemeerd aan de Wilhelminapier. De achterstevens knus tegen elkaar vochten  het Holland Amerika Line vlaggenschip Rotterdam en de Royal Princess om de aandacht van de bezoekers die in de stromende regen kwamen kijken naar de schepen.

Niet voor het laatst dit jaar doet een schip van de HAL de Rotterdamse havenstad aan. Steeds meer Nederlanders en Europeanen ontdekken de cruise en het gemak om zomaar, op trein- of autoreisafstand, in te kunnen schepen en geen vliegticket meer hoeven te boeken om naar en van de haven van vertrek te kunnen. En de keus voor een cruise met vertrek uit Nederland is groot.  Zo vertrekken uit Rotterdam cruises naar ondermeer Indonesië, het Middellandse Zeegebied en de Noorse fjorden en doet het ms Rotterdam de Rotterdamse Cruiseterminal maar liefst 19 keer aan.
Ook IJmuiden is een vertrek- en aankomsthaven van de HAL: ms Prinsendam zal er 8 keer aanmeren voor een rondreis.

Lunch aan boord

In Rotterdam mochten we aan boord van ms Rotterdam voor een heerlijke Indonesische lunch, kregen we een rondleiding door het schip en hoorden we alles over de toekomstige cruises. Opvallend: uit de cijfers bleek dat de cruisemarkt, in tegenstelling tot de overige 'vakantiemarkt' het al jaren uitstekend doet. 

Favoriete bestemming van Nederlanders


We gaan het liefst naar de Middellandse en Zwarte Zee en het noorden van Europa, zo blijkt uit de boekingen. In de wintermaanden doen de cruises naar de Canarische Eilanden het erg goed.
Ook de langere cruises naar het Verre Oosten en Afrika zijn populair. En HAL biedt de mogelijkheid om een deel van de route mee te varen wanneer  55 of 60 dagen te lang is.

Met een schip naar het noorderlicht

De Rotterdam begint in januari 2015 aan een rondreis van 90 dagen naar het Verre Oosten/Indonesië. Aansluitend gaat ze in april twee weken het 'droge dok' in voor noodzakelijke vervangingen in het interieur om vervolgens het zomerseizoen fris en fruitig te starten met een cruise van 7 dagen naar de Noorse Fjorden. De acht Noorse cruises worden gevolgd door de nieuwe afsluiter van het seizoen: de Northern Light Cruise ,die op 12 september vertrekt.

 

Vermaak en sterrenrestaurants

Naast vermaak en entertainment, ondermeer met Dancing with the Stars at Sea, BB King's Blues Club kun je aan boord terecht in een aantal verschillende restaurants, zoals het Lido self service restaurant, de Pinacle grill en Tamarind. En de Hollandse sterrenkeuken De Librije vind je aan boord van de Eurodam en de Rotterdam.

Boek hier je cruise bij de Holland America Line

  • ms Rotterdam maakt een rondreis naar de Canarische Eilanden, Viking Saga's,; Noorse Legenden,  Noordkaap, Baltische Staten,  Noorse Ontdekkingscruise, Passage naar het Verre Oosten, of Afrika ontdekken.
  • ms Prinsendam vaart naar het Iberisch Schiereiland, de Baltische Staten en Kiel Kanaal,  Noordkaap en Spitsbergen.
  • ms Veendam volgt de voetsporen van de Vikings.
  • ms Ryndam zet koers voor een Mediterraan Avontuur.
  • ms Volendam ontdekt het Verre Oosten.

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder