Een halve kilometer cruiseschepen in Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

HAL in RotterdamTwee cruiseschepen, samen meer dan een halve kilometer lang, lagen zaterdag aangemeerd aan de Wilhelminapier. De achterstevens knus tegen elkaar vochten  het Holland Amerika Line vlaggenschip Rotterdam en de Royal Princess om de aandacht van de bezoekers die in de stromende regen kwamen kijken naar de schepen.

Niet voor het laatst dit jaar doet een schip van de HAL de Rotterdamse havenstad aan. Steeds meer Nederlanders en Europeanen ontdekken de cruise en het gemak om zomaar, op trein- of autoreisafstand, in te kunnen schepen en geen vliegticket meer hoeven te boeken om naar en van de haven van vertrek te kunnen. En de keus voor een cruise met vertrek uit Nederland is groot.  Zo vertrekken uit Rotterdam cruises naar ondermeer Indonesië, het Middellandse Zeegebied en de Noorse fjorden en doet het ms Rotterdam de Rotterdamse Cruiseterminal maar liefst 19 keer aan.
Ook IJmuiden is een vertrek- en aankomsthaven van de HAL: ms Prinsendam zal er 8 keer aanmeren voor een rondreis.

Lunch aan boord

In Rotterdam mochten we aan boord van ms Rotterdam voor een heerlijke Indonesische lunch, kregen we een rondleiding door het schip en hoorden we alles over de toekomstige cruises. Opvallend: uit de cijfers bleek dat de cruisemarkt, in tegenstelling tot de overige 'vakantiemarkt' het al jaren uitstekend doet. 

Favoriete bestemming van Nederlanders


We gaan het liefst naar de Middellandse en Zwarte Zee en het noorden van Europa, zo blijkt uit de boekingen. In de wintermaanden doen de cruises naar de Canarische Eilanden het erg goed.
Ook de langere cruises naar het Verre Oosten en Afrika zijn populair. En HAL biedt de mogelijkheid om een deel van de route mee te varen wanneer  55 of 60 dagen te lang is.

Met een schip naar het noorderlicht

De Rotterdam begint in januari 2015 aan een rondreis van 90 dagen naar het Verre Oosten/Indonesië. Aansluitend gaat ze in april twee weken het 'droge dok' in voor noodzakelijke vervangingen in het interieur om vervolgens het zomerseizoen fris en fruitig te starten met een cruise van 7 dagen naar de Noorse Fjorden. De acht Noorse cruises worden gevolgd door de nieuwe afsluiter van het seizoen: de Northern Light Cruise ,die op 12 september vertrekt.

 

Vermaak en sterrenrestaurants

Naast vermaak en entertainment, ondermeer met Dancing with the Stars at Sea, BB King's Blues Club kun je aan boord terecht in een aantal verschillende restaurants, zoals het Lido self service restaurant, de Pinacle grill en Tamarind. En de Hollandse sterrenkeuken De Librije vind je aan boord van de Eurodam en de Rotterdam.

Boek hier je cruise bij de Holland America Line

  • ms Rotterdam maakt een rondreis naar de Canarische Eilanden, Viking Saga's,; Noorse Legenden,  Noordkaap, Baltische Staten,  Noorse Ontdekkingscruise, Passage naar het Verre Oosten, of Afrika ontdekken.
  • ms Prinsendam vaart naar het Iberisch Schiereiland, de Baltische Staten en Kiel Kanaal,  Noordkaap en Spitsbergen.
  • ms Veendam volgt de voetsporen van de Vikings.
  • ms Ryndam zet koers voor een Mediterraan Avontuur.
  • ms Volendam ontdekt het Verre Oosten.

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder