Meivakantie wordt gevoelig frisser

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ThermometerApril was warmer dan normaal, zo meldt weeronline. De gemiddelde apriltemperatuur in De Bilt kwam uit op 12,2 graden tegen 9,2 normaal. Goed voor een vierde plaats in de lijst met warmste  aprilmaanden. Voor deze week zijn de vooruitzichten minder gunstig. Naar verwachting wordt het vanaf donderdag behoorlijk killer in Nederland.

 

Vanaf maandag neemt de neerslagkans geleidelijk af, maar is het bewolkt. Dinsdag en woensdag verlopen met meer zon en een kleine kans op een verfrissende regen- of onweersbui. Doordat het aandeel zon toeneemt, zal de temperatuur wat verder oplopen. Woensdag wordt de warmste dag met in het binnenland maxima rond 20 graden

Omslag naar een koeler weertype

Donderdag slaat het weer om. In plaats van een oostelijke aanvoer met vrij warme lucht draait de wind naar het noordwesten en voert koelere lucht aan. Donderdag wordt het nog een graad of 16, maar in het weekend ligt de temperatuur beduidend lager met maxima net boven 10 graden. Daarbij is kans op buien, maar soms ook ruimte voor de zon.

Op lange termijn wordt het door een hogedrukgebied boven ons land weer wat droger. In de tweede week van de meivakantie lijkt de temperatuur weer uit het dal te gaan klimmen.

Goed weer voor stedentrips
 

Het koelere weertype is ideaal voor het maken van een stedentrip. Ook is het frissere weer voor velen aanleiding voor het boeken van een last-minute naar warmere oorden.

Boek hier een stedentrip

Last-minute naar Portugal

Mooie vakantiebungalow in Frankrijk

Lekker weg naar Spanje

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder