Meivakantie wordt gevoelig frisser

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ThermometerApril was warmer dan normaal, zo meldt weeronline. De gemiddelde apriltemperatuur in De Bilt kwam uit op 12,2 graden tegen 9,2 normaal. Goed voor een vierde plaats in de lijst met warmste  aprilmaanden. Voor deze week zijn de vooruitzichten minder gunstig. Naar verwachting wordt het vanaf donderdag behoorlijk killer in Nederland.

 

Vanaf maandag neemt de neerslagkans geleidelijk af, maar is het bewolkt. Dinsdag en woensdag verlopen met meer zon en een kleine kans op een verfrissende regen- of onweersbui. Doordat het aandeel zon toeneemt, zal de temperatuur wat verder oplopen. Woensdag wordt de warmste dag met in het binnenland maxima rond 20 graden

Omslag naar een koeler weertype

Donderdag slaat het weer om. In plaats van een oostelijke aanvoer met vrij warme lucht draait de wind naar het noordwesten en voert koelere lucht aan. Donderdag wordt het nog een graad of 16, maar in het weekend ligt de temperatuur beduidend lager met maxima net boven 10 graden. Daarbij is kans op buien, maar soms ook ruimte voor de zon.

Op lange termijn wordt het door een hogedrukgebied boven ons land weer wat droger. In de tweede week van de meivakantie lijkt de temperatuur weer uit het dal te gaan klimmen.

Goed weer voor stedentrips
 

Het koelere weertype is ideaal voor het maken van een stedentrip. Ook is het frissere weer voor velen aanleiding voor het boeken van een last-minute naar warmere oorden.

Boek hier een stedentrip

Last-minute naar Portugal

Mooie vakantiebungalow in Frankrijk

Lekker weg naar Spanje

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder