Meivakantie wordt gevoelig frisser

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ThermometerApril was warmer dan normaal, zo meldt weeronline. De gemiddelde apriltemperatuur in De Bilt kwam uit op 12,2 graden tegen 9,2 normaal. Goed voor een vierde plaats in de lijst met warmste  aprilmaanden. Voor deze week zijn de vooruitzichten minder gunstig. Naar verwachting wordt het vanaf donderdag behoorlijk killer in Nederland.

 

Vanaf maandag neemt de neerslagkans geleidelijk af, maar is het bewolkt. Dinsdag en woensdag verlopen met meer zon en een kleine kans op een verfrissende regen- of onweersbui. Doordat het aandeel zon toeneemt, zal de temperatuur wat verder oplopen. Woensdag wordt de warmste dag met in het binnenland maxima rond 20 graden

Omslag naar een koeler weertype

Donderdag slaat het weer om. In plaats van een oostelijke aanvoer met vrij warme lucht draait de wind naar het noordwesten en voert koelere lucht aan. Donderdag wordt het nog een graad of 16, maar in het weekend ligt de temperatuur beduidend lager met maxima net boven 10 graden. Daarbij is kans op buien, maar soms ook ruimte voor de zon.

Op lange termijn wordt het door een hogedrukgebied boven ons land weer wat droger. In de tweede week van de meivakantie lijkt de temperatuur weer uit het dal te gaan klimmen.

Goed weer voor stedentrips
 

Het koelere weertype is ideaal voor het maken van een stedentrip. Ook is het frissere weer voor velen aanleiding voor het boeken van een last-minute naar warmere oorden.

Boek hier een stedentrip

Last-minute naar Portugal

Mooie vakantiebungalow in Frankrijk

Lekker weg naar Spanje

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder