Amerikaan (16) overleeft vliegreis in wielkast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jongen overleeft vlucht in wielkastEen tiener uit Californië heeft wonderwel een trip van vijf uur in de wielkast van een vliegtuig overleefd. De 16-jarige jongen uit San Jose, aan de westkust, was boos van huis weggelopen. Bij het lokale vliegveld klom hij over een hek en kroop in de wielkast van een geparkeerd vliegtuig, zonder te weten wat de bestemming was.

 


Het einddoel bleek Kahului op het eiland Hawaï te zijn. Daar zag een luchthavenmedewerker de jongen uit het luik van een van de wielkasten vallen. Ondanks de extreem lage temperatuur en het zuurstofgebrek bleek de tiener niets te mankeren. De politie denkt dat de jongen het grootste deel van de vlucht buiten bewustzijn is geweest. “Het is een wonder dat hij deze reis heeft overleefd,” stelde een agent. De jongen is in een ziekenhuis onderzocht en bleek niets te hebben. Het gebeurt overigens vaker dat verstekelingen in wielkasten van vliegtuigen kruipen. Meestal betreft het economische vluchtelingen die naar het Westen willen. Zij overleven de reis vaak niet.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder