Twaalf doden op Mount Everest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount everestEen groep Nepalese sherpa's is op de Mount Everest het slachtoffer geworden van een lawine. De sherpa's waren de berg opgegaan om de route voor het nieuwe klimseizoen klaar te maken toen ze op 6 kilometer hoogte werden overvallen door de lawine. Volgens het ministerie van toerisme van Nepal zijn 5 klimmers gered en zijn 12 sherpa's om het leven gekomen. Een aantal mensen is nog vermist.

 

De groep bevond zich vrijdagochtend rond kwart voor zeven plaatselijke tijd toesloeg in een zone die ‘popcorn field’ genoemd wordt,  vlak boven het basiskamp van de icefall van de Khumbugletsjer. Deze ligt op de populairste zuidelijke, Nepalese route naar de top, zo meldt CNN. Drie helikopters en reddingswerkers zijn op zoek naar de vermiste klimmers.

Jaarlijks komen honderden buitenlandse en Nepalese klimmers vooral in de tweede helft van mei naar deze hoogste berg ter wereld met de bedoeling te top te bereiken. Sinds 1953 is dat meer dan 4.000 klimmers ook gelukt. Zo'n 250 mensen overleefden de tocht niet.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder