Diabetes Fonds daagt chef-koks uit
Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond en lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan.
“Gezonde voeding en bewust kunnen kiezen is voor iedereen belangrijk; of je nu wel of geen diabetes hebt,” zegt Dries Hettinga, adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid. “Als je ergens eet, ben je overgeleverd aan de menukaart. Landal GreenParks heeft een enorm bereik met ruim twee miljoen bezoekers per jaar. Met een gezonde keuze maak je al een verschil, daarom dagen we Landal GreenParks graag uit. We zijn benieuwd waar de chef-koks mee komen.”
Verrast
“We waren aangenaam verrast door deze actie van het Diabetes Fonds,” reageert Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. “Persoonlijk weet ik wat het positieve effect van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel is, ik heb zelf diabetes type 2. Uiteraard gaan onze chef-koks deze uitdaging aan. Het past ook binnen ons beleid; gevarieerde en gezonde gerechten aan te willen bieden. We hebben al eerder glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan onze menukaart toegevoegd. Dit wordt een mooie aanvulling.”
Als start van de challenge namen de chef-koks deel aan de inspiratiesessie ‘Koken met groenten’ van Stichting Variatie in de Keuken. De jury van de Chefs’ Challenge bestaat uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen (directeur, Stichting Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist). Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart bij Landal. De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’, die voor het 4de jaar op rij wordt georganiseerd door de stichting Variatie in de Keuken.