Jamie Oliver op de golven
Jamie Oliver opent dit jaar zijn eerste restaurant op zee. De opening in november 2014 valt samen met de inauguratie van de Quantum of the Seas, het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International. De rederij kiest met Oliver voor het systeem van Dynamic Dining, dat 18 verschillende restaurantconcepten kent. Gaan cruisegasten ’s avonds normaal gesproken naar het hoofdrestaurant, bij dit concept kunnen ze kiezen uit vijf restaurants. Via een nieuw reserveringssysteem kunnen ze zelf beslissen waar, wanneer en met wie ze willen dineren.
Het concept wordt voorlopig alleen aangeboden op de Quantum of the Seas en de Anthem of the Seas. De chef-kok is ingenomen met de nieuwe uitdaging. "Ik ben super enthousiast om samen te gaan werken met Royal Caribbean. Het is een rederij die steeds weer haar grenzen verlegd. Het is geweldig om bij hen mijn eerste restaurant op zee te mogen openen," aldus Jamie Oliver. "Royal Caribbean deelt mijn liefde voor eten die bestaat uit het serveren van simpele, verse ingrediënten in een fijne omgeving. Ik ben blij dat ik mijn liefde voor de Italiaanse keuken nu ook kan delen met de gasten."
Kijkje nemen op een cruiseschip?