Minder naar de zon in meivakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Minder Nederlanders naar de zon

Veel minder Nederlanders gaan in mei naar de zon. Het aantal boekingen voor zonbestemmingen ligt momenteel 14 procent lager dan in 2013, zo heeft de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) bekendgemaakt. Italië krijgt de hardste klappen, met een min van 34 procent.

 

 

Ook populaire bestemmingen als Frankrijk en Spanje doen het minder goed met dalingen van resp. 27 en 21 procent. Turkije, de populairste meibestemming voor Nederlanders, zag het aantal boekingen ook dalen, echter met slechts 0,5 procent.

Griekenland valt net als vorig jaar op met fikse toename (+18 procent). Daarvoor lieten Nederlandse vakantiegangers de Griekse bestemmingen nog links liggen, vanwege de financiële en economische chaos in het land.

De ANVR-cijfers hebben betrekking op het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid de zon op zoeken, zijn niet inbegrepen. De meivakantie is dit jaar van maandag 28 april tot en met maandag 5 mei.

Een vakantie boeken? Bekijk ons reisaanbod!

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder