Keukenhof opent deuren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

keukenhof1.jpgOfficieel is Keukenhof gisteren geopend. Met Holland als thema in 2014 kan het dan ook niet anders dan dat Keukenhof de tulp centraal stelt. Holland = Tulpen = Keukenhof! En vanaf morgen, 20 maart zijn de tulpen, en alle andere bloemen, ook voor bezoekers te bewonderen. Keukenhof: puur Hollands en international bekend.

In het Oranje Nassau Paviljoen is een typisch Amsterdamse sfeer gecreëerd, met natuurlijk een Amsterdamse bloemenstal als decor voor de bloemenshows. Om het Hollands sfeertje compleet te maken kun je in dit paviljoen heerlijke Hollandse pannenkoeken eten.

Highlight in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek van 22 bij 13 meter is geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw.

Tentoonstelling Tulpomania

Het verhaal van de tulp is indrukwekkend, bollen die goud waard waren, diefstal, en een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlands klimaat. Ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen. Deze verhalen zijn allemaal te vinden in de tentoonstelling Tulpomania in het Juliana Paviljoen.

Historische tuin

In de vernieuwde Historische Tuin vertellen de tulpen zelf de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland. Zo staat er een borstbeeld van de plantkundige Carolus Clusius (1526-1609). Hij staat er niet zomaar. Clusius heeft in de geschiedenis van de tulp een sleutelrol gespeeld. Hij onderhield contacten met collega’s in heel Europa, en ruilde regelmatig met hen allerlei nieuwe planten, waaronder de tulp. In 1593 werd hij directeur van de Hortus Botanicus in Leiden. Hij nam de tulp mee, en plantte die met nog 1.500 andere planten in de Hortustuin. In de Historische Tuin is een reconstructie van deze tuin te vinden, beplant met tulpen, die soms al vier eeuwen in cultuur zijn. Clusius heeft ze nog gekend. Dank zij hem is de tulp in Nederland uitgegroeid tot een icoon. In de Historische Tuin kun je ook zien welke verschillende soorten tulpen en narcissen er zijn en er de aankomende jaren nog bijkomen

De bloemenshows op Keukenhof bieden elke dag weer een unieke belevenis. Vijfhonderd kwekers stellen hun mooiste bloemen ter beschikking en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. Stem mee op de mooiste bloem van de show. Aan het einde van het seizoen reikt Keukenhof per show een prijs uit aan de winnende kweker.

Gratis naar Keukenhof?

Met eigen ogen de tulpen en bloemen zien? Doe dan mee aan de prijsvraag! 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder