Het mysterie MH370

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bidden voor vlucht MH370Vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die al een kleine week wordt vermist, is wellicht nog vier uur in de lucht geweest nadat de gezagvoerder voor het laatst zijn positie heeft doorgegeven. De onthulling van The Wall Street Journal van vandaag zorgt voor nieuwe speculaties over het lot van de Boeing 777-200 en de 239 inzittenden. Is er bijvoorbeeld dan toch sprake geweest van een kaping?

 

Als het bericht van de Amerikaanse krant op waarheid berust, dan heeft het vliegtuig zeker vijf uur gevlogen. En als het toestel uiteindelijk is neergestort, dan liggen de brokstukken mogelijk duizenden kilometers verder dan het gebied waar nu wordt gezocht. Zelfs de noordwestkust van Australië is dan een mogelijkheid.

Vlucht MH370 was op weg van Kuala Lumpur naar Beijing, toen het plotseling van de radar verdween. Aan boord waren 227 passagiers, onder wie een Nederlandse vrouw, en 12 bemanningsleden. Uit eerbied voor de inzittenden heeft Malaysia Airlines overigens de vluchtnummers MH370 en MH371 geschrapt voor de vluchten tussen Kuala Lumpur en Beijing. De vluchten tussen de hoofdsteden van Maleisië en China krijgen voortaan de vluchtnummers MH318 en MH319.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder