Reizen naar Egypte ontraden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

SinaiHet reisadvies voor Egypte is nog verder aangescherpt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt per direct alle reizen naar het Egyptische schiereiland Sinaï, omdat het geweld de afgelopen maanden sterk is toegenomen en er een reële dreiging is van terroristische aanslagen.

 

Het ministerie adviseert Nederlanders die in Sharm el Sheikh of één van de andere badplaatsen in de Sinaï verblijven het gebied zo spoedig mogelijk te verlaten en contact op te nemen met hun reisorganisatie. NOS meldt dat, volgens de vereniging van reisorganisaties ANVR, er nog zo’n 340 Nederlanders in de kustplaatsen van de Sinaï verblijven. De reisorganisaties zijn al begonnen met het repatriëren van de vakantiegangers.

Ook voor bijna alle overige delen van Egypte geldt een negatief reisadvies. Reizen kan nog wel naar de hotelresorts in de gebieden aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee, de Golf van Suez en de steden Luxor, Aswan en Abu Simbel. Wel moeten reizigers extra waakzaamheid zijn en adviseert het ministerie om uitsluitend met het vliegtuig te reizen en de weg tussen Luxor en Aswan te vermijden. 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder