Reisadvies Kiev aangepast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@Ilya Varlamov
@Ilya Varlamov
Door de toegenomen onrust in de Oekraïne en in het bijzonder in de hoofdstad Kiev heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Oekraïne aangepast. De demonstraties tegen de regering zorgen al maanden voor geweld en ongeregeldheden, zowel door de politie als door de pro- en antidemonstranten. Bij de gewelddadigheden zijn doden en gewonden gevallen.


Het ministerie adviseert dringend om grote delen van Kiev te mijden, vooral de gebieden  rondom de parlements- en regeringsgebouwen (de Verhovna Rada) in Institutska- en Shovkovyychnastraat in Mariinski Park en in Hrushevskohostraat.. Het ministerie benadrukt dat het verkeer naar en uit Kiev wordt gecontroleerd en dat in elk geval vandaag metrostations gesloten zijn.

Ook elders in de Oekraïne is het onrustig en zijn er  gewelddadigheden in de steden Lviv, Ternopil, Rivne, Ivano-Frankivsk, Cherkassy, Sumy, Zhytomyr, Lutsk, Khmelnytsk, Cherfnivtsi, Zaporizhia, Dnipropetrovski, Poltava, Uzhhorod, Vinnytsia en Donetsk.

Adviezen van het ministerie:

  • Volg de gebeurtenissen in de lokale media/via internet.
  • Wees extra waakzaam.
  • Vermijdt grote menigten en samenscholingen.
  • Registreer je bij de ambassade zodat je in noodgevallen bereikt kunt worden.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder