Reisadvies Kiev aangepast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@Ilya Varlamov
@Ilya Varlamov
Door de toegenomen onrust in de Oekraïne en in het bijzonder in de hoofdstad Kiev heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Oekraïne aangepast. De demonstraties tegen de regering zorgen al maanden voor geweld en ongeregeldheden, zowel door de politie als door de pro- en antidemonstranten. Bij de gewelddadigheden zijn doden en gewonden gevallen.


Het ministerie adviseert dringend om grote delen van Kiev te mijden, vooral de gebieden  rondom de parlements- en regeringsgebouwen (de Verhovna Rada) in Institutska- en Shovkovyychnastraat in Mariinski Park en in Hrushevskohostraat.. Het ministerie benadrukt dat het verkeer naar en uit Kiev wordt gecontroleerd en dat in elk geval vandaag metrostations gesloten zijn.

Ook elders in de Oekraïne is het onrustig en zijn er  gewelddadigheden in de steden Lviv, Ternopil, Rivne, Ivano-Frankivsk, Cherkassy, Sumy, Zhytomyr, Lutsk, Khmelnytsk, Cherfnivtsi, Zaporizhia, Dnipropetrovski, Poltava, Uzhhorod, Vinnytsia en Donetsk.

Adviezen van het ministerie:

  • Volg de gebeurtenissen in de lokale media/via internet.
  • Wees extra waakzaam.
  • Vermijdt grote menigten en samenscholingen.
  • Registreer je bij de ambassade zodat je in noodgevallen bereikt kunt worden.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder