Duitsland boekt record op record

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MagdeburgVoor het vierde jaar op rij heeft Duitsland een toeristisch record neergezet. In 2013 werden voor het eerst meer dan 70 miljoen buitenlandse overnachtingen genoteerd. Volgens voorlopige gegevens van het Statistische Bundesamt (het nationale Bureau voor de Statistiek) zijn vorig jaar 71,6 miljoen buitenlandse overnachtingen in accommodaties met ten minste tien bedden geregistreerd, een groei van 4 procent ten opzichte van 2012.

 

Het absolute aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland ligt in 2013 naar verwachting rond de 11 miljoen. Dat cijfer is vergelijkbaar met dat in 2012. De definitieve cijfers over het afgelopen reisjaar worden pas volgende maand bekendgemaakt.
“Ondanks moeilijke economische omstandigheden in Europa en wereldwijd heeft het incoming toerisme zich sterk ontwikkeld,” constateert Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). “Er is wereldwijd een toenemende interesse in het merk ‘Vakantieland Duitsland’ dat zich in topvorm presenteert.”
Voor dit jaar houdt Duitsland opnieuw rekening met groei. Die zal naar verwachting liggen tussen 1 en 3 procent.

Met eigen vervoer naar Duitsland? Boek je autovakantie bij   Sunweb  of kies een luxe villa bij Villa XL

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder