Duitsland boekt record op record

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MagdeburgVoor het vierde jaar op rij heeft Duitsland een toeristisch record neergezet. In 2013 werden voor het eerst meer dan 70 miljoen buitenlandse overnachtingen genoteerd. Volgens voorlopige gegevens van het Statistische Bundesamt (het nationale Bureau voor de Statistiek) zijn vorig jaar 71,6 miljoen buitenlandse overnachtingen in accommodaties met ten minste tien bedden geregistreerd, een groei van 4 procent ten opzichte van 2012.

 

Het absolute aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland ligt in 2013 naar verwachting rond de 11 miljoen. Dat cijfer is vergelijkbaar met dat in 2012. De definitieve cijfers over het afgelopen reisjaar worden pas volgende maand bekendgemaakt.
“Ondanks moeilijke economische omstandigheden in Europa en wereldwijd heeft het incoming toerisme zich sterk ontwikkeld,” constateert Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). “Er is wereldwijd een toenemende interesse in het merk ‘Vakantieland Duitsland’ dat zich in topvorm presenteert.”
Voor dit jaar houdt Duitsland opnieuw rekening met groei. Die zal naar verwachting liggen tussen 1 en 3 procent.

Met eigen vervoer naar Duitsland? Boek je autovakantie bij   Sunweb  of kies een luxe villa bij Villa XL

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder