Duitsland boekt record op record

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MagdeburgVoor het vierde jaar op rij heeft Duitsland een toeristisch record neergezet. In 2013 werden voor het eerst meer dan 70 miljoen buitenlandse overnachtingen genoteerd. Volgens voorlopige gegevens van het Statistische Bundesamt (het nationale Bureau voor de Statistiek) zijn vorig jaar 71,6 miljoen buitenlandse overnachtingen in accommodaties met ten minste tien bedden geregistreerd, een groei van 4 procent ten opzichte van 2012.

 

Het absolute aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland ligt in 2013 naar verwachting rond de 11 miljoen. Dat cijfer is vergelijkbaar met dat in 2012. De definitieve cijfers over het afgelopen reisjaar worden pas volgende maand bekendgemaakt.
“Ondanks moeilijke economische omstandigheden in Europa en wereldwijd heeft het incoming toerisme zich sterk ontwikkeld,” constateert Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). “Er is wereldwijd een toenemende interesse in het merk ‘Vakantieland Duitsland’ dat zich in topvorm presenteert.”
Voor dit jaar houdt Duitsland opnieuw rekening met groei. Die zal naar verwachting liggen tussen 1 en 3 procent.

Met eigen vervoer naar Duitsland? Boek je autovakantie bij   Sunweb  of kies een luxe villa bij Villa XL

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder