Nederlands toppunt blijkt niet het hoogst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drielandenpunt
Drielandenpunt@wikipedia
De hoogste plek van Nederland ligt niet op de huidige plek op de Vaalserberg, zoals we jarenlang dachten, maar ongeveer 60 meter zuidelijker dan de plek die nu door een paal gemarkeerd wordt als 'hoogste punt'. Dit ontdekten een landschapsarchitectenbureau en Staatsbosbeheer bij het vergelijken van de plek van de paal met de nieuwste digitale hoogtekaarten van Nederland.

Dat er nog eens nauwkeurig naar de 'topplek' werd gekeken komt door de plannen  voor de herinrichting van de Vaalserberg. Ook de twee palen die het dichtbijgelegen Drielandenpunt markeren, staan op een verkeerde plek en moeten dertig meter worden verplaatst. Het nieuwe Drielandenpunt wordt ingericht aan de hand van oude ansichtkaarten en documenten. Daarbij blijft het zo dat je met één voet op het kruispunt van Nederland, België en Duitsland staat en een mooi vergezicht over de drie grenzen hebt.
De palen zullen waarschijnlijk snel verzet zijn, maar hoe zit het met al die aardrijkskundeboekjes?
 

Reacties

 
#1 Rob Dijksman 28-01-2014 19:21
Ook die nieuwe, hoogste plek ligt op de Vaalserberg. 60 m verder is het echt nog steeds de Vaalserberg.xxx
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder