Sawadee beloond voor duurzaamheid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

InonesiëReisorganisatie Sawadee heeft het Travelife Certificaat gekregen. Zo’n keurmerk wordt uitgereikt aan reisorganisaties, die een groot belang hechten aan verantwoord ondernemen. Sawadee voldoet aan alle 158 eisen die Travelife stelt aan een duurzame reisorganisatie: van de koffiekeuze op het hoofdkantoor tot de transportkeuze in Myanmar.

 

Sawadee wil met het certificaat een duidelijk signaal afgeven in de richting van de Nederlandse consument: kies voor verantwoord reizen. Floris Fluitsma, de CEO van Sawadee Reizen, ontving het Travelife Certificaat op de Vakantiebeurs van Luigi Cabrini, councelor van de wereldorganisatie voor duurzaam toerisme (GSTC).

'Groeiende behoefte'

“We zien een groeiende behoefte aan verantwoorde reisproducten,” aldus Fluitsma. “Reizigers geven de voorkeur aan een reisorganisatie die zijn verantwoordelijkheden neemt. Door het Travelife Certificaat hebben wij nog eens kritisch kunnen kijken naar onze bedrijfsvoering. We hebben duurzame verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sawadee voldoet aan alle 158 criteria. We hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen.”

Nederlands initiatief

Het Travelife Certificaat is een initiatief van ECEAT-Projects, een Nederlandse non-profitorganisatie. Doel van de organisatie is wereldwijd aandacht vragen voor duurzaam reizen. Inmiddels zijn er 15 reisorganisaties gecertificeerd. Het Travelife Sustainability System helpt reisorganisaties met het doorvoeren van duurzame verbeteringen.
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij beleving van natuur en cultuur centraal staat, met aandacht voor duurzaamheid en de lokale bevolking.

Ook verantwoord op reis met Sawadee?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder