Sawadee beloond voor duurzaamheid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

InonesiëReisorganisatie Sawadee heeft het Travelife Certificaat gekregen. Zo’n keurmerk wordt uitgereikt aan reisorganisaties, die een groot belang hechten aan verantwoord ondernemen. Sawadee voldoet aan alle 158 eisen die Travelife stelt aan een duurzame reisorganisatie: van de koffiekeuze op het hoofdkantoor tot de transportkeuze in Myanmar.

 

Sawadee wil met het certificaat een duidelijk signaal afgeven in de richting van de Nederlandse consument: kies voor verantwoord reizen. Floris Fluitsma, de CEO van Sawadee Reizen, ontving het Travelife Certificaat op de Vakantiebeurs van Luigi Cabrini, councelor van de wereldorganisatie voor duurzaam toerisme (GSTC).

'Groeiende behoefte'

“We zien een groeiende behoefte aan verantwoorde reisproducten,” aldus Fluitsma. “Reizigers geven de voorkeur aan een reisorganisatie die zijn verantwoordelijkheden neemt. Door het Travelife Certificaat hebben wij nog eens kritisch kunnen kijken naar onze bedrijfsvoering. We hebben duurzame verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sawadee voldoet aan alle 158 criteria. We hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen.”

Nederlands initiatief

Het Travelife Certificaat is een initiatief van ECEAT-Projects, een Nederlandse non-profitorganisatie. Doel van de organisatie is wereldwijd aandacht vragen voor duurzaam reizen. Inmiddels zijn er 15 reisorganisaties gecertificeerd. Het Travelife Sustainability System helpt reisorganisaties met het doorvoeren van duurzame verbeteringen.
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij beleving van natuur en cultuur centraal staat, met aandacht voor duurzaamheid en de lokale bevolking.

Ook verantwoord op reis met Sawadee?

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder