Sawadee beloond voor duurzaamheid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

InonesiëReisorganisatie Sawadee heeft het Travelife Certificaat gekregen. Zo’n keurmerk wordt uitgereikt aan reisorganisaties, die een groot belang hechten aan verantwoord ondernemen. Sawadee voldoet aan alle 158 eisen die Travelife stelt aan een duurzame reisorganisatie: van de koffiekeuze op het hoofdkantoor tot de transportkeuze in Myanmar.

 

Sawadee wil met het certificaat een duidelijk signaal afgeven in de richting van de Nederlandse consument: kies voor verantwoord reizen. Floris Fluitsma, de CEO van Sawadee Reizen, ontving het Travelife Certificaat op de Vakantiebeurs van Luigi Cabrini, councelor van de wereldorganisatie voor duurzaam toerisme (GSTC).

'Groeiende behoefte'

“We zien een groeiende behoefte aan verantwoorde reisproducten,” aldus Fluitsma. “Reizigers geven de voorkeur aan een reisorganisatie die zijn verantwoordelijkheden neemt. Door het Travelife Certificaat hebben wij nog eens kritisch kunnen kijken naar onze bedrijfsvoering. We hebben duurzame verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sawadee voldoet aan alle 158 criteria. We hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen.”

Nederlands initiatief

Het Travelife Certificaat is een initiatief van ECEAT-Projects, een Nederlandse non-profitorganisatie. Doel van de organisatie is wereldwijd aandacht vragen voor duurzaam reizen. Inmiddels zijn er 15 reisorganisaties gecertificeerd. Het Travelife Sustainability System helpt reisorganisaties met het doorvoeren van duurzame verbeteringen.
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij beleving van natuur en cultuur centraal staat, met aandacht voor duurzaamheid en de lokale bevolking.

Ook verantwoord op reis met Sawadee?

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder