Sawadee beloond voor duurzaamheid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

InonesiëReisorganisatie Sawadee heeft het Travelife Certificaat gekregen. Zo’n keurmerk wordt uitgereikt aan reisorganisaties, die een groot belang hechten aan verantwoord ondernemen. Sawadee voldoet aan alle 158 eisen die Travelife stelt aan een duurzame reisorganisatie: van de koffiekeuze op het hoofdkantoor tot de transportkeuze in Myanmar.

 

Sawadee wil met het certificaat een duidelijk signaal afgeven in de richting van de Nederlandse consument: kies voor verantwoord reizen. Floris Fluitsma, de CEO van Sawadee Reizen, ontving het Travelife Certificaat op de Vakantiebeurs van Luigi Cabrini, councelor van de wereldorganisatie voor duurzaam toerisme (GSTC).

'Groeiende behoefte'

“We zien een groeiende behoefte aan verantwoorde reisproducten,” aldus Fluitsma. “Reizigers geven de voorkeur aan een reisorganisatie die zijn verantwoordelijkheden neemt. Door het Travelife Certificaat hebben wij nog eens kritisch kunnen kijken naar onze bedrijfsvoering. We hebben duurzame verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sawadee voldoet aan alle 158 criteria. We hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen.”

Nederlands initiatief

Het Travelife Certificaat is een initiatief van ECEAT-Projects, een Nederlandse non-profitorganisatie. Doel van de organisatie is wereldwijd aandacht vragen voor duurzaam reizen. Inmiddels zijn er 15 reisorganisaties gecertificeerd. Het Travelife Sustainability System helpt reisorganisaties met het doorvoeren van duurzame verbeteringen.
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij beleving van natuur en cultuur centraal staat, met aandacht voor duurzaamheid en de lokale bevolking.

Ook verantwoord op reis met Sawadee?

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder