Sawadee beloond voor duurzaamheid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

InonesiëReisorganisatie Sawadee heeft het Travelife Certificaat gekregen. Zo’n keurmerk wordt uitgereikt aan reisorganisaties, die een groot belang hechten aan verantwoord ondernemen. Sawadee voldoet aan alle 158 eisen die Travelife stelt aan een duurzame reisorganisatie: van de koffiekeuze op het hoofdkantoor tot de transportkeuze in Myanmar.

 

Sawadee wil met het certificaat een duidelijk signaal afgeven in de richting van de Nederlandse consument: kies voor verantwoord reizen. Floris Fluitsma, de CEO van Sawadee Reizen, ontving het Travelife Certificaat op de Vakantiebeurs van Luigi Cabrini, councelor van de wereldorganisatie voor duurzaam toerisme (GSTC).

'Groeiende behoefte'

“We zien een groeiende behoefte aan verantwoorde reisproducten,” aldus Fluitsma. “Reizigers geven de voorkeur aan een reisorganisatie die zijn verantwoordelijkheden neemt. Door het Travelife Certificaat hebben wij nog eens kritisch kunnen kijken naar onze bedrijfsvoering. We hebben duurzame verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sawadee voldoet aan alle 158 criteria. We hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen.”

Nederlands initiatief

Het Travelife Certificaat is een initiatief van ECEAT-Projects, een Nederlandse non-profitorganisatie. Doel van de organisatie is wereldwijd aandacht vragen voor duurzaam reizen. Inmiddels zijn er 15 reisorganisaties gecertificeerd. Het Travelife Sustainability System helpt reisorganisaties met het doorvoeren van duurzame verbeteringen.
Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij beleving van natuur en cultuur centraal staat, met aandacht voor duurzaamheid en de lokale bevolking.

Ook verantwoord op reis met Sawadee?

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder