Ongeval buiten de piste kan skiër duur komen te staan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiën buiten de piste steeds populairderWintersporters die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd. Volgens het Verbond van Verzekeraars keren sommige verzekeraars in dergelijke omstandigheden alleen uit als er ter plekke een skileraar of gids is. Het verbond heeft dit gezegd in het programma KRO Brandpunt.

 

 

Volgens de Consumentenbond realiseren veel skiërs en snowboarders zich niet of nauwelijks dat ze bij een ongeluk buiten de piste voor hoge kosten kunnen komen te staan. De ziekenhuisbehandeling is veelal wel gedekt door de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de overige kosten.
“Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen,” aldus een woordvoerder van de Consumentenbond in het KRO-programma.

Gevaren en overschatting

Steeds meer wintersporters zoeken vandaag de dag de uitdaging buiten de piste, stelt directeur Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging. “Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren,”, zegt hij. Volgens hem is er vaak sprake van overschatting. “Nederlanders willen hun eigen skiniveau nog wel eens overschatten. Ik ski al 10 jaar, betekent eigenlijk 10 weken, dan ben je echt geen doorwrochte skiër.”
Buiten de piste zouden wintersporters volgens Romani standaard een lawinepieper, sonde en een schep bij zich moeten hebben. Door slechte sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn er dit seizoen bij het skiën buiten de piste inmiddels 22 lawinedoden gevallen.

Verzeker je op reis!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder