Ongeval buiten de piste kan skiër duur komen te staan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiën buiten de piste steeds populairderWintersporters die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd. Volgens het Verbond van Verzekeraars keren sommige verzekeraars in dergelijke omstandigheden alleen uit als er ter plekke een skileraar of gids is. Het verbond heeft dit gezegd in het programma KRO Brandpunt.

 

 

Volgens de Consumentenbond realiseren veel skiërs en snowboarders zich niet of nauwelijks dat ze bij een ongeluk buiten de piste voor hoge kosten kunnen komen te staan. De ziekenhuisbehandeling is veelal wel gedekt door de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de overige kosten.
“Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen,” aldus een woordvoerder van de Consumentenbond in het KRO-programma.

Gevaren en overschatting

Steeds meer wintersporters zoeken vandaag de dag de uitdaging buiten de piste, stelt directeur Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging. “Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren,”, zegt hij. Volgens hem is er vaak sprake van overschatting. “Nederlanders willen hun eigen skiniveau nog wel eens overschatten. Ik ski al 10 jaar, betekent eigenlijk 10 weken, dan ben je echt geen doorwrochte skiër.”
Buiten de piste zouden wintersporters volgens Romani standaard een lawinepieper, sonde en een schep bij zich moeten hebben. Door slechte sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn er dit seizoen bij het skiën buiten de piste inmiddels 22 lawinedoden gevallen.

Verzeker je op reis!

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder