Ongeval buiten de piste kan skiër duur komen te staan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiën buiten de piste steeds populairderWintersporters die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd. Volgens het Verbond van Verzekeraars keren sommige verzekeraars in dergelijke omstandigheden alleen uit als er ter plekke een skileraar of gids is. Het verbond heeft dit gezegd in het programma KRO Brandpunt.

 

 

Volgens de Consumentenbond realiseren veel skiërs en snowboarders zich niet of nauwelijks dat ze bij een ongeluk buiten de piste voor hoge kosten kunnen komen te staan. De ziekenhuisbehandeling is veelal wel gedekt door de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de overige kosten.
“Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen,” aldus een woordvoerder van de Consumentenbond in het KRO-programma.

Gevaren en overschatting

Steeds meer wintersporters zoeken vandaag de dag de uitdaging buiten de piste, stelt directeur Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging. “Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren,”, zegt hij. Volgens hem is er vaak sprake van overschatting. “Nederlanders willen hun eigen skiniveau nog wel eens overschatten. Ik ski al 10 jaar, betekent eigenlijk 10 weken, dan ben je echt geen doorwrochte skiër.”
Buiten de piste zouden wintersporters volgens Romani standaard een lawinepieper, sonde en een schep bij zich moeten hebben. Door slechte sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn er dit seizoen bij het skiën buiten de piste inmiddels 22 lawinedoden gevallen.

Verzeker je op reis!

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder