Ongeval buiten de piste kan skiër duur komen te staan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiën buiten de piste steeds populairderWintersporters die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd. Volgens het Verbond van Verzekeraars keren sommige verzekeraars in dergelijke omstandigheden alleen uit als er ter plekke een skileraar of gids is. Het verbond heeft dit gezegd in het programma KRO Brandpunt.

 

 

Volgens de Consumentenbond realiseren veel skiërs en snowboarders zich niet of nauwelijks dat ze bij een ongeluk buiten de piste voor hoge kosten kunnen komen te staan. De ziekenhuisbehandeling is veelal wel gedekt door de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de overige kosten.
“Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen,” aldus een woordvoerder van de Consumentenbond in het KRO-programma.

Gevaren en overschatting

Steeds meer wintersporters zoeken vandaag de dag de uitdaging buiten de piste, stelt directeur Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging. “Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren,”, zegt hij. Volgens hem is er vaak sprake van overschatting. “Nederlanders willen hun eigen skiniveau nog wel eens overschatten. Ik ski al 10 jaar, betekent eigenlijk 10 weken, dan ben je echt geen doorwrochte skiër.”
Buiten de piste zouden wintersporters volgens Romani standaard een lawinepieper, sonde en een schep bij zich moeten hebben. Door slechte sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn er dit seizoen bij het skiën buiten de piste inmiddels 22 lawinedoden gevallen.

Verzeker je op reis!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder