'Egypte staat voor toeristisch herstel'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel in Sharm-el-SHeikHet toerisme naar Egypte veert dit jaar op. Die verwachting heeft Taher Farahat, de Egyptische ambassadeur in Nederland, deze week uitgesproken op de Vakantiebeurs in Utrecht. Toeristen laten het land in het noordoosten van Afrika sinds 2012 links liggen in verband met de politieke instabiliteit en de hiermee gepaard gaande onlusten. Resultaat: van 14 miljoen vakantiegangers in 2008 zakte Egypte in naar 8,3 miljoen in 2013.

Ook Nederlandse toeristen meden het land. Gingen in 2012 nog 250.000 Nederlanders op vakantie naar Egypte, in 2013 waren dat er zo’n 200.000. “Toeristen willen geen gedoe,” is de uitleg van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research.

De vooruitzichten voor de komende zomer zijn voor Egypte nog niet positief: tot en met week 2 zijn er 46 procent minder boekingen ten opzichte van 2013. Vakanties in de regio van de Nijl blijken bij de Nederlandse toerist helemaal uit de gratie met een terugloop in boekingen van maar liefst 98 procent, die naar bestemmingen rond de Rode Zee met 41 procent. Ambassadeur Farahat verwacht desondanks dat Egypte dit jaar in totaal 11 tot 12 miljoen vakantiegangers weet te lokken.

Reportages lezen over een bergwandeling in de Sinaï of over Sharm el-Sheik?

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder