'Egypte staat voor toeristisch herstel'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel in Sharm-el-SHeikHet toerisme naar Egypte veert dit jaar op. Die verwachting heeft Taher Farahat, de Egyptische ambassadeur in Nederland, deze week uitgesproken op de Vakantiebeurs in Utrecht. Toeristen laten het land in het noordoosten van Afrika sinds 2012 links liggen in verband met de politieke instabiliteit en de hiermee gepaard gaande onlusten. Resultaat: van 14 miljoen vakantiegangers in 2008 zakte Egypte in naar 8,3 miljoen in 2013.

Ook Nederlandse toeristen meden het land. Gingen in 2012 nog 250.000 Nederlanders op vakantie naar Egypte, in 2013 waren dat er zo’n 200.000. “Toeristen willen geen gedoe,” is de uitleg van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research.

De vooruitzichten voor de komende zomer zijn voor Egypte nog niet positief: tot en met week 2 zijn er 46 procent minder boekingen ten opzichte van 2013. Vakanties in de regio van de Nijl blijken bij de Nederlandse toerist helemaal uit de gratie met een terugloop in boekingen van maar liefst 98 procent, die naar bestemmingen rond de Rode Zee met 41 procent. Ambassadeur Farahat verwacht desondanks dat Egypte dit jaar in totaal 11 tot 12 miljoen vakantiegangers weet te lokken.

Reportages lezen over een bergwandeling in de Sinaï of over Sharm el-Sheik?

 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder