De topcampings van 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
De ANWB maakte onlangs de vier campings bekend die uitgeroepen zijn tot Camping van het Jaar 2014. De winnaars zijn gekozen op basis van stemmen van lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB-campinggidsen en beoordelingen van ANWB-kampeerspecialisten. Daarnaast heeft een vakjury  de ANWB/KCK Innovatie Award toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing.


De winnaars Camping van het Jaar 2014:

De camping met de beste huuraccommodaties
Hvidbjerg Strand Ferie Park in Blåvand, Denemarken. Deze camping overtreft zich met nieuwe en exclusieve cabins, waaronder de Fisherman’s Cabins die deels in het water staan en een eigen  jacuzzi op het terras hebben.
Beste gezinscamping
Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze. Een totaalconcept van animatie waarmee deze camping kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar  een onvergetelijke vakantie bezorgt. Was al eerder ANWB Camping van het Jaar.  
Fraaiste Charmecamping
Camping Anderegg in Waimes, België. Kampeerplekken met uitzicht op de mooie natuur van de Hoge Venen, rust en hele gastvrije eigenaren. 
De beste naturistencamping
Naturist Camping Valalta in Rovinj, Kroatië. Hier vindt de naturist alles wat een camping moet bieden: Privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet perse af hoeft. 
ANWB/KCK Innovatie Award 2014
Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum. Een bijzondere accommodatie niet alleen om in te slapen, maar ook om van te eten: de Groentehuisjes! Een inspirerend en sociaal initiatief dicht bij de natuur.    

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder