De topcampings van 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
De ANWB maakte onlangs de vier campings bekend die uitgeroepen zijn tot Camping van het Jaar 2014. De winnaars zijn gekozen op basis van stemmen van lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB-campinggidsen en beoordelingen van ANWB-kampeerspecialisten. Daarnaast heeft een vakjury  de ANWB/KCK Innovatie Award toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing.


De winnaars Camping van het Jaar 2014:

De camping met de beste huuraccommodaties
Hvidbjerg Strand Ferie Park in Blåvand, Denemarken. Deze camping overtreft zich met nieuwe en exclusieve cabins, waaronder de Fisherman’s Cabins die deels in het water staan en een eigen  jacuzzi op het terras hebben.
Beste gezinscamping
Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze. Een totaalconcept van animatie waarmee deze camping kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar  een onvergetelijke vakantie bezorgt. Was al eerder ANWB Camping van het Jaar.  
Fraaiste Charmecamping
Camping Anderegg in Waimes, België. Kampeerplekken met uitzicht op de mooie natuur van de Hoge Venen, rust en hele gastvrije eigenaren. 
De beste naturistencamping
Naturist Camping Valalta in Rovinj, Kroatië. Hier vindt de naturist alles wat een camping moet bieden: Privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet perse af hoeft. 
ANWB/KCK Innovatie Award 2014
Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum. Een bijzondere accommodatie niet alleen om in te slapen, maar ook om van te eten: de Groentehuisjes! Een inspirerend en sociaal initiatief dicht bij de natuur.    

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder