De topcampings van 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
De ANWB maakte onlangs de vier campings bekend die uitgeroepen zijn tot Camping van het Jaar 2014. De winnaars zijn gekozen op basis van stemmen van lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB-campinggidsen en beoordelingen van ANWB-kampeerspecialisten. Daarnaast heeft een vakjury  de ANWB/KCK Innovatie Award toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing.


De winnaars Camping van het Jaar 2014:

De camping met de beste huuraccommodaties
Hvidbjerg Strand Ferie Park in Blåvand, Denemarken. Deze camping overtreft zich met nieuwe en exclusieve cabins, waaronder de Fisherman’s Cabins die deels in het water staan en een eigen  jacuzzi op het terras hebben.
Beste gezinscamping
Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze. Een totaalconcept van animatie waarmee deze camping kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar  een onvergetelijke vakantie bezorgt. Was al eerder ANWB Camping van het Jaar.  
Fraaiste Charmecamping
Camping Anderegg in Waimes, België. Kampeerplekken met uitzicht op de mooie natuur van de Hoge Venen, rust en hele gastvrije eigenaren. 
De beste naturistencamping
Naturist Camping Valalta in Rovinj, Kroatië. Hier vindt de naturist alles wat een camping moet bieden: Privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet perse af hoeft. 
ANWB/KCK Innovatie Award 2014
Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum. Een bijzondere accommodatie niet alleen om in te slapen, maar ook om van te eten: de Groentehuisjes! Een inspirerend en sociaal initiatief dicht bij de natuur.    

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder