Nieuwste Treinkaart Europa inspiratiebron voor treinvakanties

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trein
Puuropreis: Trein Graubunden
In het paviljoen Trein & Vakantie op de Vakantiebeurs 2014 van 15 t/m 19 januari in Jaarbeurs Utrecht is de update van de Treinkaart van Europa een echte aandachtstrekker. Op groot formaat kun je zien hoe de spoorlijnen in 30 Europese landen lopen, inclusief geanimeerde stadsplattegronden, toeristische treinroutes, hogesnelheidslijnen en de nieuwste verbindingen, zoals de nieuwe rechtstreekse TGV van Parijs naar Barcelona.

Zo reis je in twee minuten van Schotland naar Slovenië en van de Noordkaap naar Zuid-Spanje. In hoge snelheid per Thalys naar de Eiffeltoren, met Eurostar naar de Big Ben en per ICE International naar de Dom. Of ga je liever voor een  een route met spectaculair uitzicht, zoals de Flåm-spoorweg langs de Noorse fjorden en de Bernina Express door de Zwitserse Alpen.

De geactualiseerde, aansprekende ‘Travellers’ Railway Map’ rolt in januari van de pers rolt en wordt uitgegeven door Treinreiswinkel, de initiatiefnemer van het paviljoen Trein & Vakantie in Hal 9 op Vakantiebeurs 2014. Tegenover de stand staat de modelspoorbaan van de Zwitserse spoorwegmaatschappij Rhätische Bahn.

    Treinreizen zijn populair en snel uitverkocht. Kies hier alvast je treinreis bij NS Spoordeelwinkel en NS Hispeed.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder