Nederlander en Zwitsers vermoord in Hurghada

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

HurghadaOp oudejaarsdag is in de Egyptische badplaats Hurghada een 53-jarige Nederlander met 25 messteken om het leven gebracht, zo berichten het Parool en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Er is nog niet bekend of er verdachten opgepakt zijn.

Het zou gaan om een straatroof waarbij de daders er met geld, sieraden en een laptop vandoor gingen. Verder wil het ministerie alleen zeggen dat de Nederlander was getrouwd met een Egyptische, in een villa bij Hurghada verbleef en niet in Nederland stond ingeschreven.

Zwitserse toeristen
Ook twee Zwitserse toeristen zijn rond oud en nieuw in Hurghada vermoord. Hun lichamen lagen begraven in de tuin van een vakantiehuis in de badplaats aan de Rode Zee, die erg populair is bij duikers. Of er verband is met de moord op de Nederlander is nog niet bekend.

Negatief reisadvies
Het is al enkele jaren onrustig in Egypte en vanwege de politieke onrust geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dan ook een negatief reisadvies voor bepaalde delen van het land.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder