Chinezen schieten Russen te hulp

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Akademik Shokalskiy
Akademik Shokalskiy
Ondanks dat de stemming er aan boord van het bij Antartica vastgelopen Russische schip MV Akademik Shokalskiy er nog goed in zit, zal het merendeel van de opvarenden door een Chinese helikopter geëvacueerd worden. Dat maakte het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

In een persbericht meldt het ministerie: “We hebben besloten 52 passagiers en vier bemanningsleden te evacueren door een helikopter van de Chinese boot Xue Long, als het weer dat toelaat.” Aan boord van het sinds kerstmis ingesloten schip zijn 74 mensen: wetenschappers, toeristen en bemanningsleden. Er is nog voldoende voedsel aan boord en iedereen verkeert in goede gezondheid.

Eerder op de dag lieten Australische autoriteiten al weten dat een reddingsactie met een Australische ijsbreker afgeblazen is. Door het slechte weer moest de ijsbreker rechtsomkeert maken. Als het weer betert, zou een nieuwe poging ondernomen worden. Het Australische hulpcoördinatiecentrum heeft regelmatig contact met het Russische schip.

Ook een Chinese ijsbreker moest een reddingspoging staken. De helikopter die nu wordt ingezet bevindt zich aan boord van deze Chinese ijsbreker. Zodra het weer het toestaat, pikt de helikopter 52 passagiers en vier bemanningsleden op aldus Buitenlandse Zaken in Moskou bekend.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder