Hoge waardering Nederlanders voor vakantie 2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca
Mallorca
Nederlanders waardeerden hun vakanties van dit jaar zeer hoog. Met een gemiddelde van 8,1 werd er nog nooit zo’n hoge waardering gegeven. Zoover houdt sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bij en keek naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals wintersport, zomervakanties, stedentrips, kampeervakanties etc.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen die binnenkwamen op vakantievergelijkingssite Zoover. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.  Het positieve oordeel komt volgens de onderzoekers bij Zoover vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties draagen bij. Omdat het door de crisis lastiger is om reizigers aan je te binden zetten organisaties graag een stapje extra. 

Oostenrijk in 2013 best gewaardeerd
De populairste vakantielanden kregen dit jaar veel positieve beoordelingen. De vakanties in Oostenrijk kregen in 2013 de hoogste waardering. De gastvrijheid van het Alpenland werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.4. Portugal en Italië maken de top 3 compleet. Ook Nederland vinden we terug in de top 10, vakanties in Nederland krijgen van de Nederlandse consument gemiddeld een 7,9.

Land

Waardering

1 Oostenrijk

8.4

2 Portugal

8.2

3. Italië

8.1

4. Spanje

8.1

5. Egypte

8.0

6. België

8.0

7. Griekenland

8.0

8. Frankrijk

7.9

9. Turkije

7.9

10. Nederland

7.9

Bekijk alle informatie op ZOOVER

Best scorend en populairste vakantieland}
Kroatië is het best scorende kleine vakantieland. Met een 8,3 doet het vakantieland weer volledig mee op het hoogste niveau.
Frankrijk was afgelopen jaar het populairste vakantieland gevolgd door Spanje en Turkije. 

Nederlandse campings beste van Europa
De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8.5 gemiddeld verslaan we Oostenrijk en Italië die respectievelijk een 8,1 en 8,0 scoren.
De Zwitserse hotels deden het gemiddeld het best voor de Nederlandse vakantiegangers. Gemiddeld scoren ze een 9,0.
De persoonlijk behandeling in een bed & breakfast wordt het best gewaardeerd dit jaar. Met een 9,1 overstijgen ze hiermee zelfs de 5 sterren hotels. 

Acco-type

Waardering

1. Bed & breakfast

9.1

2. Vakantiehuis

8.7

3. Appartement

8.5

4. 5* Hotel

8.4

5. 4* Hotel

8.2


Campings scoorden gemiddeld een 7,8 en vakantieparken gemiddeld een 7,8.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder