Hoge waardering Nederlanders voor vakantie 2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca
Mallorca
Nederlanders waardeerden hun vakanties van dit jaar zeer hoog. Met een gemiddelde van 8,1 werd er nog nooit zo’n hoge waardering gegeven. Zoover houdt sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bij en keek naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals wintersport, zomervakanties, stedentrips, kampeervakanties etc.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen die binnenkwamen op vakantievergelijkingssite Zoover. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.  Het positieve oordeel komt volgens de onderzoekers bij Zoover vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties draagen bij. Omdat het door de crisis lastiger is om reizigers aan je te binden zetten organisaties graag een stapje extra. 

Oostenrijk in 2013 best gewaardeerd
De populairste vakantielanden kregen dit jaar veel positieve beoordelingen. De vakanties in Oostenrijk kregen in 2013 de hoogste waardering. De gastvrijheid van het Alpenland werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.4. Portugal en Italië maken de top 3 compleet. Ook Nederland vinden we terug in de top 10, vakanties in Nederland krijgen van de Nederlandse consument gemiddeld een 7,9.

Land

Waardering

1 Oostenrijk

8.4

2 Portugal

8.2

3. Italië

8.1

4. Spanje

8.1

5. Egypte

8.0

6. België

8.0

7. Griekenland

8.0

8. Frankrijk

7.9

9. Turkije

7.9

10. Nederland

7.9

Bekijk alle informatie op ZOOVER

Best scorend en populairste vakantieland}
Kroatië is het best scorende kleine vakantieland. Met een 8,3 doet het vakantieland weer volledig mee op het hoogste niveau.
Frankrijk was afgelopen jaar het populairste vakantieland gevolgd door Spanje en Turkije. 

Nederlandse campings beste van Europa
De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8.5 gemiddeld verslaan we Oostenrijk en Italië die respectievelijk een 8,1 en 8,0 scoren.
De Zwitserse hotels deden het gemiddeld het best voor de Nederlandse vakantiegangers. Gemiddeld scoren ze een 9,0.
De persoonlijk behandeling in een bed & breakfast wordt het best gewaardeerd dit jaar. Met een 9,1 overstijgen ze hiermee zelfs de 5 sterren hotels. 

Acco-type

Waardering

1. Bed & breakfast

9.1

2. Vakantiehuis

8.7

3. Appartement

8.5

4. 5* Hotel

8.4

5. 4* Hotel

8.2


Campings scoorden gemiddeld een 7,8 en vakantieparken gemiddeld een 7,8.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder