Hoge waardering Nederlanders voor vakantie 2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca
Mallorca
Nederlanders waardeerden hun vakanties van dit jaar zeer hoog. Met een gemiddelde van 8,1 werd er nog nooit zo’n hoge waardering gegeven. Zoover houdt sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bij en keek naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals wintersport, zomervakanties, stedentrips, kampeervakanties etc.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen die binnenkwamen op vakantievergelijkingssite Zoover. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.  Het positieve oordeel komt volgens de onderzoekers bij Zoover vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties draagen bij. Omdat het door de crisis lastiger is om reizigers aan je te binden zetten organisaties graag een stapje extra. 

Oostenrijk in 2013 best gewaardeerd
De populairste vakantielanden kregen dit jaar veel positieve beoordelingen. De vakanties in Oostenrijk kregen in 2013 de hoogste waardering. De gastvrijheid van het Alpenland werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.4. Portugal en Italië maken de top 3 compleet. Ook Nederland vinden we terug in de top 10, vakanties in Nederland krijgen van de Nederlandse consument gemiddeld een 7,9.

Land

Waardering

1 Oostenrijk

8.4

2 Portugal

8.2

3. Italië

8.1

4. Spanje

8.1

5. Egypte

8.0

6. België

8.0

7. Griekenland

8.0

8. Frankrijk

7.9

9. Turkije

7.9

10. Nederland

7.9

Bekijk alle informatie op ZOOVER

Best scorend en populairste vakantieland}
Kroatië is het best scorende kleine vakantieland. Met een 8,3 doet het vakantieland weer volledig mee op het hoogste niveau.
Frankrijk was afgelopen jaar het populairste vakantieland gevolgd door Spanje en Turkije. 

Nederlandse campings beste van Europa
De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8.5 gemiddeld verslaan we Oostenrijk en Italië die respectievelijk een 8,1 en 8,0 scoren.
De Zwitserse hotels deden het gemiddeld het best voor de Nederlandse vakantiegangers. Gemiddeld scoren ze een 9,0.
De persoonlijk behandeling in een bed & breakfast wordt het best gewaardeerd dit jaar. Met een 9,1 overstijgen ze hiermee zelfs de 5 sterren hotels. 

Acco-type

Waardering

1. Bed & breakfast

9.1

2. Vakantiehuis

8.7

3. Appartement

8.5

4. 5* Hotel

8.4

5. 4* Hotel

8.2


Campings scoorden gemiddeld een 7,8 en vakantieparken gemiddeld een 7,8.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder