Thermen Bussloo is Nederlands beste wellnessresort

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Thermen Bussloo beste van 2013Thermen Bussloo is het best gewaardeerde wellnessresort van Nederland. Dat blijkt uit de consumentenbeoordelingen over 2013 op Zoover. Het Gelderse wellnessresort wint de Zoover Award 2013met een gemiddelde waardering van 8,4. Achter Bussloo eindigt de Veluwse Bron in Emst op plaats 2, gevolgd door Sauna Drome in Putten. Opmerkelijk is dat de hele Top 3 in de provincie Gelderland is te vinden.

Bezoekers op Zoover zijn veelal zeer positief over Thermen Bussloo. Ze zijn bijvoorbeeld goed te spreken over het sauna-aanbod en het zeer vriendelijke personeel. Ook de sfeervolle entourage wordt zeer gewaardeerd. Eigenaar Hans Dolman is blij met de uitverkiezing: “Wij zijn ontzettend trots dat we dit jaar de Zoover Award in ontvangst mogen nemen. Thermen Bussloo is een echt familiebedrijf, we vinden het fijn dat onze gasten onze gastvrijheid zo hoog waarderen.”

Verwachtingen

Niet alle beoordelingen van wellnesscentra zijn overigens goed. Over de gehele linie heeft de branche moeite om de verwachtingen waar te maken, vooral op drukke dagen, zo geven bezoekers aan op de website van Zoover. De gegeven beoordelingen zijn dan ook gemiddeld veel lager dan in andere branches. Veelal wordt er op Zoover geklaagd over grote drukte en hoge prijzen van de horeca. De sauna met de laagste waardering is De Zwaluwhoeve in Hierden, met een gemiddelde score van 4,3. Volgens veel bezoekers op Zoover is hier geen sprake van een rustgevende dag.

De verkiezing

De ranglijst komt tot stand door de gemiddelde score per wellnesscentrum over 2013 te rangschikken. Alleen wellnesscentra met een representatief aantal beoordelingen komen in aanmerking voor een plaats in de top-3.
Dit is het tweede jaar dat Zoover de beste wellness van Nederland bekendmaakt. Naast de Zoover Award voor beste wellness zijn er ook prijzen voor beste attractiepark, dierenpark en musea. Dit jaar won de Efteling de prijs voor beste Attractiepark en ging Safaripark Beekse Bergen er vandoor met de winst in de categorie Dierenparken. Gisteren won het Zuiderzeemuseum de prijs voor beste museum van Nederland.

Bekijk hier de beoordelingen op Zoover

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder