Kerst in Brussel, Luik en grotten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in Brussel

Ook in België hullen steden en dorpen zich de laatste maanden van het jaar in kerstsfeer. In heel Wallonië kun je terecht voor een winterfair, kerstmarkt en speciale activiteiten voor het einde van het jaar. Een kleine selectie, onder meer met activiteiten in de Belgische hoofdstad.

 


Brussel
De kerstmarkt van Brussel strekt zich uit over het hele centrum. De Grote Markt is sfeervol verlicht en heeft elke avond een lichtshow. Blikvanger is de enorme kerstboom uit de Ardennen. De Brusselse kerstmarkt heet niet voor niets ‘Winterpret’, omdat er veel meer te zien en te doen is dan alleen de sfeervolle, dagelijkse kerstmarkt. Een kermis, ijsbaan en sleepiste vullen het kerstspektakel aan. Nieuw dit jaar zijn de Brussels Skyliner en Ice Magic. De Skyliner neemt je mee tot op 70 meter hoogte en geeft een fantastisch uitzicht over de stad. In de hal van Ice Magic zijn striphelden als metershoge ijsfiguren te zien.

Luik
Luik heeft de grootste kerstmarkt van België. Het centrum wordt volledig omgevormd tot een kerstdorp. Twee pleinen en de straten van het centrum van deze shopstad zijn dan het walhalla voor wie cadeautjes zoekt en van lekker eten houdt! Daarnaast heeft Luik een ijspiste en een sleepiste.

De Grotten van Wonck 
In Bassenge wordt de kerstmarkt op een heel originele plek gehouden, namelijk in een echte grot. In de Grotten van Wonck vind je in meer dan 75 kraampjes streekspecialiteiten en ambachtelijke producten  en cadeautjes uitgestald. De kerstmarkt is van 13 tot en met 15 december.

Durbuy

Intiem van sfeer is de weekendmarkt in het historische stadje Durbuy. Kraampjes vullen de oude steegjes en het park Roi Baudouin en maken het kleinste stadje van België dan nog sfeervoller. Ben je trouwens dol op kerststallen en alles wat ermee heeft te maken? Dan kun je je hart hart ophalen in ArsKrippana in Büllingen, waar je een collectie kerststallen van over de hele wereld aantreft.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder