Kerst in Brussel, Luik en grotten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in Brussel

Ook in België hullen steden en dorpen zich de laatste maanden van het jaar in kerstsfeer. In heel Wallonië kun je terecht voor een winterfair, kerstmarkt en speciale activiteiten voor het einde van het jaar. Een kleine selectie, onder meer met activiteiten in de Belgische hoofdstad.

 


Brussel
De kerstmarkt van Brussel strekt zich uit over het hele centrum. De Grote Markt is sfeervol verlicht en heeft elke avond een lichtshow. Blikvanger is de enorme kerstboom uit de Ardennen. De Brusselse kerstmarkt heet niet voor niets ‘Winterpret’, omdat er veel meer te zien en te doen is dan alleen de sfeervolle, dagelijkse kerstmarkt. Een kermis, ijsbaan en sleepiste vullen het kerstspektakel aan. Nieuw dit jaar zijn de Brussels Skyliner en Ice Magic. De Skyliner neemt je mee tot op 70 meter hoogte en geeft een fantastisch uitzicht over de stad. In de hal van Ice Magic zijn striphelden als metershoge ijsfiguren te zien.

Luik
Luik heeft de grootste kerstmarkt van België. Het centrum wordt volledig omgevormd tot een kerstdorp. Twee pleinen en de straten van het centrum van deze shopstad zijn dan het walhalla voor wie cadeautjes zoekt en van lekker eten houdt! Daarnaast heeft Luik een ijspiste en een sleepiste.

De Grotten van Wonck 
In Bassenge wordt de kerstmarkt op een heel originele plek gehouden, namelijk in een echte grot. In de Grotten van Wonck vind je in meer dan 75 kraampjes streekspecialiteiten en ambachtelijke producten  en cadeautjes uitgestald. De kerstmarkt is van 13 tot en met 15 december.

Durbuy

Intiem van sfeer is de weekendmarkt in het historische stadje Durbuy. Kraampjes vullen de oude steegjes en het park Roi Baudouin en maken het kleinste stadje van België dan nog sfeervoller. Ben je trouwens dol op kerststallen en alles wat ermee heeft te maken? Dan kun je je hart hart ophalen in ArsKrippana in Büllingen, waar je een collectie kerststallen van over de hele wereld aantreft.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder