Kerst in Brussel, Luik en grotten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in Brussel

Ook in België hullen steden en dorpen zich de laatste maanden van het jaar in kerstsfeer. In heel Wallonië kun je terecht voor een winterfair, kerstmarkt en speciale activiteiten voor het einde van het jaar. Een kleine selectie, onder meer met activiteiten in de Belgische hoofdstad.

 


Brussel
De kerstmarkt van Brussel strekt zich uit over het hele centrum. De Grote Markt is sfeervol verlicht en heeft elke avond een lichtshow. Blikvanger is de enorme kerstboom uit de Ardennen. De Brusselse kerstmarkt heet niet voor niets ‘Winterpret’, omdat er veel meer te zien en te doen is dan alleen de sfeervolle, dagelijkse kerstmarkt. Een kermis, ijsbaan en sleepiste vullen het kerstspektakel aan. Nieuw dit jaar zijn de Brussels Skyliner en Ice Magic. De Skyliner neemt je mee tot op 70 meter hoogte en geeft een fantastisch uitzicht over de stad. In de hal van Ice Magic zijn striphelden als metershoge ijsfiguren te zien.

Luik
Luik heeft de grootste kerstmarkt van België. Het centrum wordt volledig omgevormd tot een kerstdorp. Twee pleinen en de straten van het centrum van deze shopstad zijn dan het walhalla voor wie cadeautjes zoekt en van lekker eten houdt! Daarnaast heeft Luik een ijspiste en een sleepiste.

De Grotten van Wonck 
In Bassenge wordt de kerstmarkt op een heel originele plek gehouden, namelijk in een echte grot. In de Grotten van Wonck vind je in meer dan 75 kraampjes streekspecialiteiten en ambachtelijke producten  en cadeautjes uitgestald. De kerstmarkt is van 13 tot en met 15 december.

Durbuy

Intiem van sfeer is de weekendmarkt in het historische stadje Durbuy. Kraampjes vullen de oude steegjes en het park Roi Baudouin en maken het kleinste stadje van België dan nog sfeervoller. Ben je trouwens dol op kerststallen en alles wat ermee heeft te maken? Dan kun je je hart hart ophalen in ArsKrippana in Büllingen, waar je een collectie kerststallen van over de hele wereld aantreft.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder