Smartphone en tablet mogen aan tijdens start en landing

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tablets
Tablets
Zit je net lekker te lezen in je e-reader, komt de stewardess je vertellen dat je het apparaat moet uitschakelen omdat de daling is ingezet. "Dat is binnenkort verleden tijd", aldus de Europese Commissie in Brussel. "Tablet, smartphone en andere elektronische apparatuur mogen voortaan ook tijdens start en landing van het toestel gebruikt worden. Wel moeten de apparaten in vliegtuigmodes staan."


De richtlijnen over het gebruik van draagbare elektronische apparatuur zijn aangepast door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA). Wel mogen de luchtvaartmaatschappijen zelf hun regels hierover weer aanpassen, al gaat Europees Commissaris Siim Kallas er vanuit dat de meeste maatschappijen het gebruik zullen toestaan. In een persbericht zegt Kallas: "We zetten vandaag de eerste stap door het gebruik van elektronische apparatuur toe te staan tijdens het taxiën, opstijgen en landen. In een volgende fase zullen we nagaan hoe een verbinding met het netwerk tot stand kan worden gebracht aan boord van vliegtuigen."

Eind oktober kondigde de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) al aan dat vliegtuigpassagiers in de VS op korte termijn hun tablets en laptops tijdens de hele vlucht van het opstijgen tot en met het landen kunnen gebruiken.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder