De toppers als het om kerstmarkten gaat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in DresdenBij een stedentrip in de maand december, in binnen- of buitenland, kom je er naar alle waarschijnlijkheid wel één tegen: een kerstmarkt. Reiszoekmachine momondo.nl heeft in Europa de beste 5 op een rijtje gezet. Als winnaar komt Dresden uit de bus. Neen, Nederland komt dit jaar niet in de top 5 voor.

 


Dresden – Münzgasse

Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt van meer dan 250 stalletjes. Hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

Kopenhagen – Tuinen van Tivoli

Europa’s oudste amusementenpark is versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes tijdens de kerstmarkt. Één van de grootste attracties is het bevroren meer, dat wordt gebruikt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de spulletjes die te koop zijn.

Salzburg – Kathedraalplein

Een van de belangrijkste aspecten van een kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. In Salzburg is daar met het Kathedraalplein zeker sprake van met op de achtergrond een imposante kerk en een middeleeuws kasteel.

Praag – Oude Stadsplein

Er zijn vele markten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. Rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes staan onder een enorme kerstboom. Marktlieden verkopen houten handgemaakte items, zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen.

Brussel – Grote Markt

Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ kerstmarkt zeker niet zomaar een marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. De echte attractie is eigenlijk het traditionele Belgische eten: wafels, donuts, mosselen… Te eten met een Belgisch biertje!

Stedentrip maken?

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder