De toppers als het om kerstmarkten gaat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in DresdenBij een stedentrip in de maand december, in binnen- of buitenland, kom je er naar alle waarschijnlijkheid wel één tegen: een kerstmarkt. Reiszoekmachine momondo.nl heeft in Europa de beste 5 op een rijtje gezet. Als winnaar komt Dresden uit de bus. Neen, Nederland komt dit jaar niet in de top 5 voor.

 


Dresden – Münzgasse

Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt van meer dan 250 stalletjes. Hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

Kopenhagen – Tuinen van Tivoli

Europa’s oudste amusementenpark is versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes tijdens de kerstmarkt. Één van de grootste attracties is het bevroren meer, dat wordt gebruikt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de spulletjes die te koop zijn.

Salzburg – Kathedraalplein

Een van de belangrijkste aspecten van een kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. In Salzburg is daar met het Kathedraalplein zeker sprake van met op de achtergrond een imposante kerk en een middeleeuws kasteel.

Praag – Oude Stadsplein

Er zijn vele markten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. Rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes staan onder een enorme kerstboom. Marktlieden verkopen houten handgemaakte items, zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen.

Brussel – Grote Markt

Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ kerstmarkt zeker niet zomaar een marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. De echte attractie is eigenlijk het traditionele Belgische eten: wafels, donuts, mosselen… Te eten met een Belgisch biertje!

Stedentrip maken?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder