De toppers als het om kerstmarkten gaat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in DresdenBij een stedentrip in de maand december, in binnen- of buitenland, kom je er naar alle waarschijnlijkheid wel één tegen: een kerstmarkt. Reiszoekmachine momondo.nl heeft in Europa de beste 5 op een rijtje gezet. Als winnaar komt Dresden uit de bus. Neen, Nederland komt dit jaar niet in de top 5 voor.

 


Dresden – Münzgasse

Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt van meer dan 250 stalletjes. Hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

Kopenhagen – Tuinen van Tivoli

Europa’s oudste amusementenpark is versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes tijdens de kerstmarkt. Één van de grootste attracties is het bevroren meer, dat wordt gebruikt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de spulletjes die te koop zijn.

Salzburg – Kathedraalplein

Een van de belangrijkste aspecten van een kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. In Salzburg is daar met het Kathedraalplein zeker sprake van met op de achtergrond een imposante kerk en een middeleeuws kasteel.

Praag – Oude Stadsplein

Er zijn vele markten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. Rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes staan onder een enorme kerstboom. Marktlieden verkopen houten handgemaakte items, zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen.

Brussel – Grote Markt

Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ kerstmarkt zeker niet zomaar een marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. De echte attractie is eigenlijk het traditionele Belgische eten: wafels, donuts, mosselen… Te eten met een Belgisch biertje!

Stedentrip maken?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder