De toppers als het om kerstmarkten gaat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt in DresdenBij een stedentrip in de maand december, in binnen- of buitenland, kom je er naar alle waarschijnlijkheid wel één tegen: een kerstmarkt. Reiszoekmachine momondo.nl heeft in Europa de beste 5 op een rijtje gezet. Als winnaar komt Dresden uit de bus. Neen, Nederland komt dit jaar niet in de top 5 voor.

 


Dresden – Münzgasse

Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt van meer dan 250 stalletjes. Hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

Kopenhagen – Tuinen van Tivoli

Europa’s oudste amusementenpark is versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes tijdens de kerstmarkt. Één van de grootste attracties is het bevroren meer, dat wordt gebruikt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de spulletjes die te koop zijn.

Salzburg – Kathedraalplein

Een van de belangrijkste aspecten van een kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. In Salzburg is daar met het Kathedraalplein zeker sprake van met op de achtergrond een imposante kerk en een middeleeuws kasteel.

Praag – Oude Stadsplein

Er zijn vele markten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. Rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes staan onder een enorme kerstboom. Marktlieden verkopen houten handgemaakte items, zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen.

Brussel – Grote Markt

Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ kerstmarkt zeker niet zomaar een marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. De echte attractie is eigenlijk het traditionele Belgische eten: wafels, donuts, mosselen… Te eten met een Belgisch biertje!

Stedentrip maken?

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder