Derde editie van bijzondere reisbeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lastdieren in de HimalayaDe Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen krijgt in januari 2014 alweer de derde editie. Organisaties die op vakantiegebied nieuwe wegen inslaan of geen standaard sneeuw- of strandvakanties aanbieden, zijn op 4 en 5 januari te vinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam en van 11 en 12 januari in het MECC in Maastricht.

 


Een bijzonder initiatief op beide beursweekeinden is de zogeheten granaatappelactie. Reisorganisaties met het logo van de granaatappel op hun stand bieden hun meest unieke reizen aan tegen extra lage prijzen. Het gaat om de pareltjes die zelden worden geboekt, omdat mensen volgens beursorganisator Boudewijn Richel nu eenmaal gewoontedieren zijn.

Alleen te boeken op beursdagen

“Zo komt 80 procent van de bezoekers van Nepal niet verder dan Kathmandu en de Anapurna, terwijl een korte vlucht je naar het mysterieuze Dolpo in het westen van Nepal brengt, waar zelden iemand komt,” aldus Boudewijn Richel. “Het granaatappellogo is de garantie dat de betreffende organisatie speciaal voor jou een pakket heeft samengesteld voor een aantrekkelijk tarief. Het gaat om reizen die je alleen op de beursdagen in Amsterdam of Maastricht kan boeken. Geen dag ervoor, geen dag erna.” De beurzen kennen in beide weekeinden identieke openingstijden: zaterdag van 11 tot 21 uur, zondag van 10 tot 19 uur.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder