Derde editie van bijzondere reisbeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lastdieren in de HimalayaDe Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen krijgt in januari 2014 alweer de derde editie. Organisaties die op vakantiegebied nieuwe wegen inslaan of geen standaard sneeuw- of strandvakanties aanbieden, zijn op 4 en 5 januari te vinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam en van 11 en 12 januari in het MECC in Maastricht.

 


Een bijzonder initiatief op beide beursweekeinden is de zogeheten granaatappelactie. Reisorganisaties met het logo van de granaatappel op hun stand bieden hun meest unieke reizen aan tegen extra lage prijzen. Het gaat om de pareltjes die zelden worden geboekt, omdat mensen volgens beursorganisator Boudewijn Richel nu eenmaal gewoontedieren zijn.

Alleen te boeken op beursdagen

“Zo komt 80 procent van de bezoekers van Nepal niet verder dan Kathmandu en de Anapurna, terwijl een korte vlucht je naar het mysterieuze Dolpo in het westen van Nepal brengt, waar zelden iemand komt,” aldus Boudewijn Richel. “Het granaatappellogo is de garantie dat de betreffende organisatie speciaal voor jou een pakket heeft samengesteld voor een aantrekkelijk tarief. Het gaat om reizen die je alleen op de beursdagen in Amsterdam of Maastricht kan boeken. Geen dag ervoor, geen dag erna.” De beurzen kennen in beide weekeinden identieke openingstijden: zaterdag van 11 tot 21 uur, zondag van 10 tot 19 uur.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder