Derde editie van bijzondere reisbeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lastdieren in de HimalayaDe Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen krijgt in januari 2014 alweer de derde editie. Organisaties die op vakantiegebied nieuwe wegen inslaan of geen standaard sneeuw- of strandvakanties aanbieden, zijn op 4 en 5 januari te vinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam en van 11 en 12 januari in het MECC in Maastricht.

 


Een bijzonder initiatief op beide beursweekeinden is de zogeheten granaatappelactie. Reisorganisaties met het logo van de granaatappel op hun stand bieden hun meest unieke reizen aan tegen extra lage prijzen. Het gaat om de pareltjes die zelden worden geboekt, omdat mensen volgens beursorganisator Boudewijn Richel nu eenmaal gewoontedieren zijn.

Alleen te boeken op beursdagen

“Zo komt 80 procent van de bezoekers van Nepal niet verder dan Kathmandu en de Anapurna, terwijl een korte vlucht je naar het mysterieuze Dolpo in het westen van Nepal brengt, waar zelden iemand komt,” aldus Boudewijn Richel. “Het granaatappellogo is de garantie dat de betreffende organisatie speciaal voor jou een pakket heeft samengesteld voor een aantrekkelijk tarief. Het gaat om reizen die je alleen op de beursdagen in Amsterdam of Maastricht kan boeken. Geen dag ervoor, geen dag erna.” De beurzen kennen in beide weekeinden identieke openingstijden: zaterdag van 11 tot 21 uur, zondag van 10 tot 19 uur.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder