Derde editie van bijzondere reisbeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lastdieren in de HimalayaDe Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen krijgt in januari 2014 alweer de derde editie. Organisaties die op vakantiegebied nieuwe wegen inslaan of geen standaard sneeuw- of strandvakanties aanbieden, zijn op 4 en 5 januari te vinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam en van 11 en 12 januari in het MECC in Maastricht.

 


Een bijzonder initiatief op beide beursweekeinden is de zogeheten granaatappelactie. Reisorganisaties met het logo van de granaatappel op hun stand bieden hun meest unieke reizen aan tegen extra lage prijzen. Het gaat om de pareltjes die zelden worden geboekt, omdat mensen volgens beursorganisator Boudewijn Richel nu eenmaal gewoontedieren zijn.

Alleen te boeken op beursdagen

“Zo komt 80 procent van de bezoekers van Nepal niet verder dan Kathmandu en de Anapurna, terwijl een korte vlucht je naar het mysterieuze Dolpo in het westen van Nepal brengt, waar zelden iemand komt,” aldus Boudewijn Richel. “Het granaatappellogo is de garantie dat de betreffende organisatie speciaal voor jou een pakket heeft samengesteld voor een aantrekkelijk tarief. Het gaat om reizen die je alleen op de beursdagen in Amsterdam of Maastricht kan boeken. Geen dag ervoor, geen dag erna.” De beurzen kennen in beide weekeinden identieke openingstijden: zaterdag van 11 tot 21 uur, zondag van 10 tot 19 uur.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder