Jetlag? Laat me niet lachen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bestrijd jetlag!Een vervelend onderdeel van een lange vliegreis is de verstoring van het slaap-/waakritme, de jetlag. Nederlanders zijn echter behoorlijk inventief in het bestrijden van dit probleem, zo blijkt uit onderzoek van de wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner. Van de 1000 Nederlandse reizigers die aan het recente onderzoek hebben meegedaan, zegt 35 procent op z’n minst één techniek te hebben aangewend om een jetlag te voorkomen.

De populairste techniek is het gelijkzetten van het horloge met de tijd op de eindbestemming. Van de ondervraagden zegt 38 procent deze ‘truc’ toe te passen om aan het nieuwe ritme te wennen. Het eten van een lichte, gezonde maaltijd komt op de tweede plek (35 procent), gevolgd door zoveel mogelijk te bewegen en een frisse neus halen voor aanvang van de vlucht (31 procent).
Opmerkelijk is dat veel mensen proberen wakker te blijven tijdens de vlucht om een jetlag te voorkomen (28 procent), terwijl veel anderen juist proberen te slapen door hun toevlucht te nemen tot slaappillen (20 procent) of alcohol (15 procent).

'Aanpassen, geen alcohol'

“Het meest ideaal zou zijn als we voor vertrek al beginnen met aanpassen aan de tijdzone van de eindbestemming,” zegt Tony Gherardin, national medical advisor van de Travel Doctor-TMC. “Dat betekent eten, slapen en rusten op hetzelfde tijdstip als je zou doen op de bestemming. Uiteraard is dit thuis en zelfs tijdens de vlucht niet altijd haalbaar. Wat goed werkt is om lichte maaltijden te eten en goed gehydrateerd te blijven. Vermijd zware maaltijden en alcohol.”

De top 11 van technieken die Nederlanders gebruiken om jetlag tegen te gaan:

Meest populair Toegepaste techniek Ja, ooit geprobeerd
Horloge gelijkzetten met nieuwe tijdzone 38%
Lichte en gezonde maaltijd eten 35%
Beweging/frisse neus voor vlucht 31%
4   Wakker blijven tijdens vlucht 28%
Stretch/oefeningen tijdens vlucht 20%
6 Slaappillen innemen 20%
Alcohol drinken 15%
Melatonine gebruiken 11%
Homeopathische geneesmiddelen innemen 7%
10  Helemaal geen alcohol drinken 6%
11  Anti-jetlagpillen innemen 3%

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder