Blote weervrouw zet gehucht Poil op de kaart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Poil, naaktDe amper 150 inwoners van het Franse Poil zien ze al komen: toeristen die zich ongegeneerd laten fotograferen bij het plaatsnaambord van de gemeente. De belangstelling voor het gehucht in de centrale regio Bourgondië is explosief toegenomen sinds de actie van weervrouw Doria Tillier. Voor aanvang van het WK-kwalificatieduel Frankrijk-Oekraïne liet het voormalige model op tv weten dat ze haar volgende weersvoorspelling op Canal+ in haar blootje (à poil) zou doen, mocht Frankrijk er alsnog in slagen de 0-2 achterstand ongedaan te maken…

En wat miljoenen televisiekijkers hoopten, nog afgezien van het aanbod van Tillier, geschiedde: Frankrijk won met 3-0 en greep op die manier een ticket voor het WK in Brazilië, volgend jaar. En dus moest de weervrouw, om het zo maar eens te zeggen, met de billen bloot. En dat deed ze… door in een dikke jas het weer te presenteren bij het plaatsnaambordje Poil. De uitdrukking ‘à poil’ betekent namelijk niet alleen ‘naakt, in je blootje’, maar ook ‘in het dorpje Poil’. Aan het eind van de korte reportage komen beide betekenissen van à poil overigens nog mooi samen, maar het is niet duidelijk of het inderdaad om weervrouw Doria gaat.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder