Blote weervrouw zet gehucht Poil op de kaart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Poil, naaktDe amper 150 inwoners van het Franse Poil zien ze al komen: toeristen die zich ongegeneerd laten fotograferen bij het plaatsnaambord van de gemeente. De belangstelling voor het gehucht in de centrale regio Bourgondië is explosief toegenomen sinds de actie van weervrouw Doria Tillier. Voor aanvang van het WK-kwalificatieduel Frankrijk-Oekraïne liet het voormalige model op tv weten dat ze haar volgende weersvoorspelling op Canal+ in haar blootje (à poil) zou doen, mocht Frankrijk er alsnog in slagen de 0-2 achterstand ongedaan te maken…

En wat miljoenen televisiekijkers hoopten, nog afgezien van het aanbod van Tillier, geschiedde: Frankrijk won met 3-0 en greep op die manier een ticket voor het WK in Brazilië, volgend jaar. En dus moest de weervrouw, om het zo maar eens te zeggen, met de billen bloot. En dat deed ze… door in een dikke jas het weer te presenteren bij het plaatsnaambordje Poil. De uitdrukking ‘à poil’ betekent namelijk niet alleen ‘naakt, in je blootje’, maar ook ‘in het dorpje Poil’. Aan het eind van de korte reportage komen beide betekenissen van à poil overigens nog mooi samen, maar het is niet duidelijk of het inderdaad om weervrouw Doria gaat.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder