Blote weervrouw zet gehucht Poil op de kaart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Poil, naaktDe amper 150 inwoners van het Franse Poil zien ze al komen: toeristen die zich ongegeneerd laten fotograferen bij het plaatsnaambord van de gemeente. De belangstelling voor het gehucht in de centrale regio Bourgondië is explosief toegenomen sinds de actie van weervrouw Doria Tillier. Voor aanvang van het WK-kwalificatieduel Frankrijk-Oekraïne liet het voormalige model op tv weten dat ze haar volgende weersvoorspelling op Canal+ in haar blootje (à poil) zou doen, mocht Frankrijk er alsnog in slagen de 0-2 achterstand ongedaan te maken…

En wat miljoenen televisiekijkers hoopten, nog afgezien van het aanbod van Tillier, geschiedde: Frankrijk won met 3-0 en greep op die manier een ticket voor het WK in Brazilië, volgend jaar. En dus moest de weervrouw, om het zo maar eens te zeggen, met de billen bloot. En dat deed ze… door in een dikke jas het weer te presenteren bij het plaatsnaambordje Poil. De uitdrukking ‘à poil’ betekent namelijk niet alleen ‘naakt, in je blootje’, maar ook ‘in het dorpje Poil’. Aan het eind van de korte reportage komen beide betekenissen van à poil overigens nog mooi samen, maar het is niet duidelijk of het inderdaad om weervrouw Doria gaat.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder