Blote weervrouw zet gehucht Poil op de kaart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Poil, naaktDe amper 150 inwoners van het Franse Poil zien ze al komen: toeristen die zich ongegeneerd laten fotograferen bij het plaatsnaambord van de gemeente. De belangstelling voor het gehucht in de centrale regio Bourgondië is explosief toegenomen sinds de actie van weervrouw Doria Tillier. Voor aanvang van het WK-kwalificatieduel Frankrijk-Oekraïne liet het voormalige model op tv weten dat ze haar volgende weersvoorspelling op Canal+ in haar blootje (à poil) zou doen, mocht Frankrijk er alsnog in slagen de 0-2 achterstand ongedaan te maken…

En wat miljoenen televisiekijkers hoopten, nog afgezien van het aanbod van Tillier, geschiedde: Frankrijk won met 3-0 en greep op die manier een ticket voor het WK in Brazilië, volgend jaar. En dus moest de weervrouw, om het zo maar eens te zeggen, met de billen bloot. En dat deed ze… door in een dikke jas het weer te presenteren bij het plaatsnaambordje Poil. De uitdrukking ‘à poil’ betekent namelijk niet alleen ‘naakt, in je blootje’, maar ook ‘in het dorpje Poil’. Aan het eind van de korte reportage komen beide betekenissen van à poil overigens nog mooi samen, maar het is niet duidelijk of het inderdaad om weervrouw Doria gaat.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder