Taxichauffeur heeft voorkeur voor Amerikaan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerikaan is de lekkerste passagierTaxichauffeurs vervoeren het liefst Amerikanen. Die populariteit heeft veel, zo niet alles, te maken met het feit dat Amerikanen gul zijn als het gaat om het geven van fooien. Die conclusie komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van boekingswebsite hotels.com. Voor de studie werden 800 taxichauffeurs bevraagd in 28 steden, onder wie 30 rijders in Amsterdam.


Met wereldwijd 24 procent van de stemmen zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers. Ook de ondervraagde taxichauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikanen. Die worden op wereldschaal gevolgd door Britten (11 procent), Japanners (9 procent), Spanjaarden (6 procent), Chinezen en Duitsers (beiden 5 procent). Nederlanders komen op een gedeelde 18de plaats (1 procent), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Fooien

Als het om fooien gaat zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9 procent), Japanners (8 procent), Noren (6 procent) en Duitsers (5 procent).
Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34 procent). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25 procent). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoermiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25 procent), gevolgd door laptops (7 procent), etenswaar (7 procent) en sleutels (5 procent). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een behoorlijk geldbedrag, zoals 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8000 gulden.

Boek je reis naar Amerika!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder