Taxichauffeur heeft voorkeur voor Amerikaan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerikaan is de lekkerste passagierTaxichauffeurs vervoeren het liefst Amerikanen. Die populariteit heeft veel, zo niet alles, te maken met het feit dat Amerikanen gul zijn als het gaat om het geven van fooien. Die conclusie komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van boekingswebsite hotels.com. Voor de studie werden 800 taxichauffeurs bevraagd in 28 steden, onder wie 30 rijders in Amsterdam.


Met wereldwijd 24 procent van de stemmen zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers. Ook de ondervraagde taxichauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikanen. Die worden op wereldschaal gevolgd door Britten (11 procent), Japanners (9 procent), Spanjaarden (6 procent), Chinezen en Duitsers (beiden 5 procent). Nederlanders komen op een gedeelde 18de plaats (1 procent), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Fooien

Als het om fooien gaat zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9 procent), Japanners (8 procent), Noren (6 procent) en Duitsers (5 procent).
Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34 procent). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25 procent). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoermiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25 procent), gevolgd door laptops (7 procent), etenswaar (7 procent) en sleutels (5 procent). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een behoorlijk geldbedrag, zoals 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8000 gulden.

Boek je reis naar Amerika!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder