Taxichauffeur heeft voorkeur voor Amerikaan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerikaan is de lekkerste passagierTaxichauffeurs vervoeren het liefst Amerikanen. Die populariteit heeft veel, zo niet alles, te maken met het feit dat Amerikanen gul zijn als het gaat om het geven van fooien. Die conclusie komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van boekingswebsite hotels.com. Voor de studie werden 800 taxichauffeurs bevraagd in 28 steden, onder wie 30 rijders in Amsterdam.


Met wereldwijd 24 procent van de stemmen zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers. Ook de ondervraagde taxichauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikanen. Die worden op wereldschaal gevolgd door Britten (11 procent), Japanners (9 procent), Spanjaarden (6 procent), Chinezen en Duitsers (beiden 5 procent). Nederlanders komen op een gedeelde 18de plaats (1 procent), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Fooien

Als het om fooien gaat zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9 procent), Japanners (8 procent), Noren (6 procent) en Duitsers (5 procent).
Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34 procent). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25 procent). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoermiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25 procent), gevolgd door laptops (7 procent), etenswaar (7 procent) en sleutels (5 procent). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een behoorlijk geldbedrag, zoals 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8000 gulden.

Boek je reis naar Amerika!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder