Taxichauffeur heeft voorkeur voor Amerikaan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerikaan is de lekkerste passagierTaxichauffeurs vervoeren het liefst Amerikanen. Die populariteit heeft veel, zo niet alles, te maken met het feit dat Amerikanen gul zijn als het gaat om het geven van fooien. Die conclusie komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van boekingswebsite hotels.com. Voor de studie werden 800 taxichauffeurs bevraagd in 28 steden, onder wie 30 rijders in Amsterdam.


Met wereldwijd 24 procent van de stemmen zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers. Ook de ondervraagde taxichauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikanen. Die worden op wereldschaal gevolgd door Britten (11 procent), Japanners (9 procent), Spanjaarden (6 procent), Chinezen en Duitsers (beiden 5 procent). Nederlanders komen op een gedeelde 18de plaats (1 procent), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Fooien

Als het om fooien gaat zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9 procent), Japanners (8 procent), Noren (6 procent) en Duitsers (5 procent).
Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34 procent). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25 procent). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoermiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25 procent), gevolgd door laptops (7 procent), etenswaar (7 procent) en sleutels (5 procent). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een behoorlijk geldbedrag, zoals 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8000 gulden.

Boek je reis naar Amerika!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder