Taxichauffeur heeft voorkeur voor Amerikaan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerikaan is de lekkerste passagierTaxichauffeurs vervoeren het liefst Amerikanen. Die populariteit heeft veel, zo niet alles, te maken met het feit dat Amerikanen gul zijn als het gaat om het geven van fooien. Die conclusie komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van boekingswebsite hotels.com. Voor de studie werden 800 taxichauffeurs bevraagd in 28 steden, onder wie 30 rijders in Amsterdam.


Met wereldwijd 24 procent van de stemmen zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers. Ook de ondervraagde taxichauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikanen. Die worden op wereldschaal gevolgd door Britten (11 procent), Japanners (9 procent), Spanjaarden (6 procent), Chinezen en Duitsers (beiden 5 procent). Nederlanders komen op een gedeelde 18de plaats (1 procent), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Fooien

Als het om fooien gaat zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9 procent), Japanners (8 procent), Noren (6 procent) en Duitsers (5 procent).
Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34 procent). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25 procent). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoermiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25 procent), gevolgd door laptops (7 procent), etenswaar (7 procent) en sleutels (5 procent). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een behoorlijk geldbedrag, zoals 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8000 gulden.

Boek je reis naar Amerika!

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder