Europarlement op de bres voor vliegtuigpassagier

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Betere bescherming vliegpassagiersHet Europees Parlement werkt aan maatregelen om vliegtuigpassagiers beter te beschermen. Die hebben momenteel alleen recht op compensatie in het geval van lange vertraging bij vertrekkende vluchten. Het Europarlement wil de rechten gaan uitbreiden naar binnenkomende vluchten.

In de Telegraaf zegt Europarlementariër Dennis de Jong van de Socialistische Partij: “Een belangrijke wijziging is bijvoorbeeld dat de Europese passagiersrechten, zoals financiële compensatie tot 600 euro bij lange vertragingen, niet alleen gelden voor vertrekkende vluchten, maar ook bij aankomende vluchten uit landen buiten de Europese Unie.”

Ook als reizigers stranden

Ook als reizigers stranden op hun bestemming, moeten zij volgens het Europarlement beter worden verzorgd. Volgens De Jong moeten reizigers dan minstens recht hebben op vijf dagen verzorging door de luchtvaartmaatschappij tot 175 euro per dag (hotel, taxi en eten).
De voorgestelde wijzigingen leiden tot ongenoegen bij luchtvaartmaatschappijen. Zij zouden bijvoorbeeld graag zien dat technische mankementen als overmacht worden aangemerkt. Hier ziet het Europarlement echter niets in. De wijzigingen die het Europarlement voorstelt, moeten nog wel worden goedgekeurd door de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU.

Vliegtickets boeken?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder