Meer plezier van smartphone en tablet in het vliegtuig

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VliegtuigHet uitschakelen van elektronica tijdens het opstijgen en landen van vliegtuigen hoeft binnenkort niet meer. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft dit donderdag bekendgemaakt. Zaken als smartphones, tablets, laptops en e-readers mogen momenteel alleen worden gebruikt boven een hoogte van zo’n drie kilometer, uit vrees voor het verstoren van het elektronische systeem van het vliegtuig.

Die vrees blijkt ongegrond, zo heeft recent onderzoek uitgewezen. De apparaten moeten bij opstijgen en landen zo mogelijk wel in de zogeheten vliegtuigmodus worden gezet; bellen, internetten en sms’en blijft verboden.

Binnen enkele weken

De verruiming van de mogelijkheden zou volgens de FAA nog dit jaar kunnen ingaan. Naar verluidt heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta al een plan ter goedkeuring neergelegd bij de FAA. De dienst verwacht dat veel maatschappijen al voor het eind van het jaar hun passagiers zullen toestaan elektronica van gate tot gate te gebruiken. De maatregel geldt alleen voor vliegtuigen die zo zijn uitgerust dat genoemde gadgets de elektronica in het toestel niet kunnen beïnvloeden.
Het is overigens nog onduidelijk of de regels van de FAA gelden voor alle vluchten die opstijgen en landen in de Verenigde Staten of alleen voor vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder