Isropa Reizen in financiële nood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Isropa in financiële noodIsropa Reizen verkeert in financiële nood. De reisorganisatie vraagt vandaag uitstel van betaling aan, zo is meegedeeld door René Klawer, directeur van de Reisspecialisten Groep waar Isropa een onderdeel van is. Volgens hem leunt Isropa al sinds 2006 op de andere labels van de groep. “Dit kan niet eeuwig doorgaan,” zegt Klawer tegen reisgraag.nl.

 

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is al vorige week op de hoogte gesteld van de financiële situatie. Klanten die op reis zijn, kunnen hun vakantie afmaken. Zij die nog niet zijn vertrokken, krijgen hun reissom vergoed. Het geld dat de SGR uitkeert zal de Reisspecialisten Groep terugbetalen, waardoor de stichting geen schade oploopt.

Onderscheiding

Het Amsterdamse Isropa was bijna 40 jaar actief in reizen naar Turkije, Cyprus, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Twee jaar geleden kreeg de reisorganisatie op de Vakantiebeurs nog een onderscheiding voor ‘beste Egypte-specialist’. Door de problemen raken circa 20 medewerkers hun baan kwijt. Zij worden zoveel mogelijk begeleid bij het zoeken naar een nieuwe baan, ook buiten de toeristensector. Directeur Klawer zegt dat de andere onderdelen van de Reisspecialisten Groep, zoals Zeetours Cruises, wel goed lopen.
Isropa Reizen is niet de eerste reisorganisatie die dit jaar in de financiële problemen terechtkomt. In september werd Oad failliet verklaard. Baobab en Summum, onderdeel van Terra Travel, maakten een doorstart na faillissement in augustus.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder