Isropa Reizen in financiële nood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Isropa in financiële noodIsropa Reizen verkeert in financiële nood. De reisorganisatie vraagt vandaag uitstel van betaling aan, zo is meegedeeld door René Klawer, directeur van de Reisspecialisten Groep waar Isropa een onderdeel van is. Volgens hem leunt Isropa al sinds 2006 op de andere labels van de groep. “Dit kan niet eeuwig doorgaan,” zegt Klawer tegen reisgraag.nl.

 

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is al vorige week op de hoogte gesteld van de financiële situatie. Klanten die op reis zijn, kunnen hun vakantie afmaken. Zij die nog niet zijn vertrokken, krijgen hun reissom vergoed. Het geld dat de SGR uitkeert zal de Reisspecialisten Groep terugbetalen, waardoor de stichting geen schade oploopt.

Onderscheiding

Het Amsterdamse Isropa was bijna 40 jaar actief in reizen naar Turkije, Cyprus, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Twee jaar geleden kreeg de reisorganisatie op de Vakantiebeurs nog een onderscheiding voor ‘beste Egypte-specialist’. Door de problemen raken circa 20 medewerkers hun baan kwijt. Zij worden zoveel mogelijk begeleid bij het zoeken naar een nieuwe baan, ook buiten de toeristensector. Directeur Klawer zegt dat de andere onderdelen van de Reisspecialisten Groep, zoals Zeetours Cruises, wel goed lopen.
Isropa Reizen is niet de eerste reisorganisatie die dit jaar in de financiële problemen terechtkomt. In september werd Oad failliet verklaard. Baobab en Summum, onderdeel van Terra Travel, maakten een doorstart na faillissement in augustus.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder