Het mooiste van Duitsland…

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

NeuschwansteinFout! De Berlijnse Muur is niet de grootste bezienswaardigheid van Duitsland. De creatie uit het midden van de 20ste eeuw legt het vooral af tegen een bouwwerk uit de tweede helft van de 19de eeuw: Slot Neuschwanstein, gelegen in Hohenschwangau in de zuidelijke Allgäu. In de top 100 van bezienswaardigheden, samengesteld door 15.000 internationale bezoekers, komt de Muur op plek 5: achter Neuschwanstein, Europa-Park, de dom van Keulen en de Brandenburger Tor.


De hoofdstad Berlijn bezet met drie bezienswaardigheden wel de meeste plekken in de internationale top 10. Na de Brandenburger Tor en de Muur vinden de bezoekers het Museuminsel zo interessant, dat het Unesco-eiland in de hoofdstad voor dit jaar plek 10 is terug te vinden. De bekende Loreley, de 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn bij Sankt Goarshausen, staat op 6, gevolgd door de natuurgebieden in het Zwarte Woud (7), het kasteel van Heidelberg (8) en de Bodensee (9).

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder