Dublin's top 11

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puuropreis.nl ierland
Puuropreis.nl: Dublin
De Ierse hoofdstad Dublin heeft bijzonder veel te bieden. Van literaire kroegentocht tot dineren in stijl en van een bezoek aan de dierentuin tot een traditionele folklore vertelavond. We zetten de top 11 van Dublin's leukste attracties en evenementen op een rijtje. Sommige moet je betalen, andere attracties en evenementen zijn helemaal gratis. Heb je zelf tips voor Dublin? Vul de lijst gerust aan!

 

1. Literaire kroegentocht

Dublin is in 2010 door Unesco uitgeroepen tot Wereld Literatuurstad. De nominatie heeft de Ierse hoofdstad te danken aan wereldberoemde schrijvers als George Bernard Shaw, William Butler Yeats en James Joyce. Deze Nobelprijswinnaars voor Literatuur woonden in Dublin en vonden er hun inspiratie. Tijdens de Literary Pub Crawl kun je kennismaken met de favoriete pubs van de schrijvers en andere literaire plaatsen. De vertrekplaats van de begeleide kroegentocht is de Duke Pub in Duke street.

Vlieg met Air Lingus met hoge korting naar Dublin!

2. Wine & Dine in stijl

Dublin, een culinaire stad? Jazeker! Er zijn tal van culinaire adressen waar je de beste Ierse en internationale keuken kunnen proeven. Er is voor ieder wat wils: l’Ecrivain, Food & Wine Award 2013 ontvangen voor beste service, Pho Viet, top klasse Vietnamese keuken, Rok Lobsterbiefstuk en zeevruchten en The Winding Stair, boekwinkel én restaurant in één.

3. Concert in St-Patrick’s Cathedral

De kathedraal van Dublin is achthonderd jaar oud. En wat is er mooier dan tijdens een rondleiding, langs onder meer grafmonumenten, een reis door de rijke geschiedenis van Ierland maken. Wanneer je St-Patrick’s Cathedral bezoekt op het moment dat er een lunchconcert plaatsvindt is dat helemaal de ideale gelegenheid om kennis te maken met Ierse de Ierse historie.

Boek je hotel in Dublin bij Booking.com

4. Frisse Guinness tappen

Guiness
puuropreis.nl Guiness
Biertje? In de Guinness Storehouse, vlakbij de Guinness brouwerij, kom je tijdens een  rondleiding alles te weten over ‘The Black Stuff’. De toer start op de begaande grond en eindigt in de Gravity Bar op de zevende verdieping. Daar wacht niet alleen een schitterend panorama over Dublin maar ook een heerlijke Guinness.

5. Gratis Musea

Gratis naar het museum? Dat kan in Dublin. In de stad vind je een uitgebeid cultureel aanbod met diverse gratis toegankelijke musea. De National Gallery of Ireland bijvoorbeeld,  waarin je  werk van onder andere Vermeer, Picasso, Van Gogh en andere groot meesters aan de muur ziet hangen.. Meer interesse in de geschiedenis van de Ierse Republiek? Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum. Ook de Botanic Gardens en de Chester Beatty Library met een waardevolle collectie manuscripten en miniatuur schilderijen zijn gratis toegankelijk en absoluut een bezoek waard.

6. Vertelavond

Puuropreis.nl Ierland
Puuropreis.nl: Dublin
Ierland is het land van de sagen, legenden en oude verhalen die van generatie op generatie worden overgedragen. Ook in Dublin is de vertelkunst nog zeer levendig en onderdeel van de lokale cultuur. Een bezoek aan echte Ierse vertelavond moet dan ook zeker een plekje in de top 11 hebben. Bezoek The Brazen Head, de oudste pub van Dublin, voor een traditionele  Evening of Irish Folklore en Storytelling bij kaarslicht.

7. Afternoon tea en cake

Veel hotels in Dublin bieden traditionele ’middag thee’ met oven verse scones en heerlijke cream taart. Breng voor een super high tea een bezoek naar de Atrium Lounge. Voor de echte Ierse sfeer, in een ‘cosy’ omgeving en voor ongeëvenaarde cakes zijn Queen of Tarts en The Cake Café de perfecte adressen.

Boek hier je complete citytrip naar Dublin

8. Dublin aan zee

De Ierse hoofdstad ligt aan de oevers van de rivier Liffey die wat verder in de Ierse Zee stroomt. Bekijk Dublin vanuit een ander perspectief tijdens een boottocht van Howth, een sfeervolle havenplaats, naar Dun Laoghaire, het trefpunt voor zeilers.

9. Allemaal beestjes

Naast culinaire en culture bezienswaardigheden biedt Dublin ook wat voor de dierliefhebbers. De Dublin Zoo dierentuin won in 2009 de prijs van beste familiepark en is een van de meest bezochte parken van Ierland, zeker nu er afgelopen september twee rode panda’s zijn geboren.

10. Shoppen in Dublin

Dublin kent een authentieke binnenstad met kleine boetiekwinkels.  Ga voor leuke winkeltjes, waarin je van alles en nog wat kunt kopen, maar ook voor gezellige restaurantjes en andere zaken zeker naar 'O'Connel Street'.  Stap dan gelijk op de Dublin Bus tour die een stop maakt in deze straat.

11. Shoppen in de voorsteden

Ook aan de rand van Dublin kunnen shoppers hun hart ophalen. Grote winkelcentra Dundrum Town Centre, Liffey Valley en Blanchardstown liggen in de voorstad. Naast urenlang shoppen zijn dit ook de ideale uitgaansplekken met bioscopen, restaurants en verschillende cafés.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder