Bio10daagse van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Biologisch
Biologisch
De tijd lijkt rijp voor een grote doorbraak van biologische voeding in Nederland. Daarom wordt voor het eerst een Bio10daagse gehouden (19 t/m 28 september), met honderden acties en aanbiedingen in reguliere supermarkten en biologische speciaalzaken. Er is een kookwedstrijd, er zijn fietsroutes van de stad naar de biologische boer in de buurt en er is een winactie met aantrekkelijke prijzen. 

Wie tijdens de Bio10daagse elke dag een product met een actiesticker koopt maakt aan het einde van actie kans op een verwenweekend voor twee personen bij de biologische boer, een Boergondisch feestmaal of één van de 100 biologische pakketten. Denk aan een culinaire doos met aardappels van vier verschillende rassen en recepten, een box met groente uit het seizoen of een tas met verse biologische producten uit Noord Nederland.

Biologisch fietsen

Fietsen
Fietsen
Wie meer wil weten en zien over de biologische teelt van aardappels kan een stuk van het Pieperpad afleggen. In totaal is de route zo'n 1000 kilometer lang en daarbij gaat het vooral om aardappels. Je fiets langs aardappelvelden, kunt met aardappelboeren spreken en natuurlijk ook aardappels eten. De fietsroute loopt van het Friese Lauwersmeer tot het Zeeuwse Heikant, vlakbij de Belgische grens en is gepubliceerd in een speciale ANWB gids.Ook in Duitsland
Niet alleen in Nederland stijgt de behoefte aan het kopen van biologische producten. Ook bij onze oosterburen, en dan in het bijzonder bij de jongere Duitsers, is bio steeds populairder. Dit blijkt uit een onderzoek van het Duitse Ministerie van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming. 23 procent van de Duitsers onder de 30 jaar gaf aan vaak of uitsluitend biologische producten te kopen. Een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 52 procent van de ondervraagden regelmatig de biologische schappen induikt en dan vooral biologische groenten en fruit koopt. Daarnaast geven steeds meer kopers van biologische levensmiddelen aan dat zij deze producten het liefst direct bij de producenten kopen. Denk aan boerderij- en hofwinkels.

Oudere Duitsers kopen minder biologisch
Een opmerkelijke constatering uit het onderzoek van het Ministerie is dat oudere Duitsers juist minder vaak biologische producten kopen. Bij mensen tussen de 50 en 59 jaar koopt 19 procent vaak biologische voedingsmiddelen. Eerder was dat nog 26 procent.

Populaire producten
Wat kopen de Duitsers het liefst biologisch en waar?
Groenten en fruit staan op de eerste plaats, gevolgd door eieren en aardappelen. Er is een afname te zien van de aankoop van biologisch vlees en vleeswaren.

  • 82 procent van de ondervraagden koopt biologische producten bij de supermarkt.
  • 40 procent gaat naar een biologische speciaalzaak.
  • 75 procent geeft aan een hogere prijs te willen betalen voor 'streekproducten'. 

Koop jij biologische producten en zo ja welke?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder