Bio10daagse van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Biologisch
Biologisch
De tijd lijkt rijp voor een grote doorbraak van biologische voeding in Nederland. Daarom wordt voor het eerst een Bio10daagse gehouden (19 t/m 28 september), met honderden acties en aanbiedingen in reguliere supermarkten en biologische speciaalzaken. Er is een kookwedstrijd, er zijn fietsroutes van de stad naar de biologische boer in de buurt en er is een winactie met aantrekkelijke prijzen. 

Wie tijdens de Bio10daagse elke dag een product met een actiesticker koopt maakt aan het einde van actie kans op een verwenweekend voor twee personen bij de biologische boer, een Boergondisch feestmaal of één van de 100 biologische pakketten. Denk aan een culinaire doos met aardappels van vier verschillende rassen en recepten, een box met groente uit het seizoen of een tas met verse biologische producten uit Noord Nederland.

Biologisch fietsen

Fietsen
Fietsen
Wie meer wil weten en zien over de biologische teelt van aardappels kan een stuk van het Pieperpad afleggen. In totaal is de route zo'n 1000 kilometer lang en daarbij gaat het vooral om aardappels. Je fiets langs aardappelvelden, kunt met aardappelboeren spreken en natuurlijk ook aardappels eten. De fietsroute loopt van het Friese Lauwersmeer tot het Zeeuwse Heikant, vlakbij de Belgische grens en is gepubliceerd in een speciale ANWB gids.Ook in Duitsland
Niet alleen in Nederland stijgt de behoefte aan het kopen van biologische producten. Ook bij onze oosterburen, en dan in het bijzonder bij de jongere Duitsers, is bio steeds populairder. Dit blijkt uit een onderzoek van het Duitse Ministerie van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming. 23 procent van de Duitsers onder de 30 jaar gaf aan vaak of uitsluitend biologische producten te kopen. Een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 52 procent van de ondervraagden regelmatig de biologische schappen induikt en dan vooral biologische groenten en fruit koopt. Daarnaast geven steeds meer kopers van biologische levensmiddelen aan dat zij deze producten het liefst direct bij de producenten kopen. Denk aan boerderij- en hofwinkels.

Oudere Duitsers kopen minder biologisch
Een opmerkelijke constatering uit het onderzoek van het Ministerie is dat oudere Duitsers juist minder vaak biologische producten kopen. Bij mensen tussen de 50 en 59 jaar koopt 19 procent vaak biologische voedingsmiddelen. Eerder was dat nog 26 procent.

Populaire producten
Wat kopen de Duitsers het liefst biologisch en waar?
Groenten en fruit staan op de eerste plaats, gevolgd door eieren en aardappelen. Er is een afname te zien van de aankoop van biologisch vlees en vleeswaren.

  • 82 procent van de ondervraagden koopt biologische producten bij de supermarkt.
  • 40 procent gaat naar een biologische speciaalzaak.
  • 75 procent geeft aan een hogere prijs te willen betalen voor 'streekproducten'. 

Koop jij biologische producten en zo ja welke?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder