Bio10daagse van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Biologisch
Biologisch
De tijd lijkt rijp voor een grote doorbraak van biologische voeding in Nederland. Daarom wordt voor het eerst een Bio10daagse gehouden (19 t/m 28 september), met honderden acties en aanbiedingen in reguliere supermarkten en biologische speciaalzaken. Er is een kookwedstrijd, er zijn fietsroutes van de stad naar de biologische boer in de buurt en er is een winactie met aantrekkelijke prijzen. 

Wie tijdens de Bio10daagse elke dag een product met een actiesticker koopt maakt aan het einde van actie kans op een verwenweekend voor twee personen bij de biologische boer, een Boergondisch feestmaal of één van de 100 biologische pakketten. Denk aan een culinaire doos met aardappels van vier verschillende rassen en recepten, een box met groente uit het seizoen of een tas met verse biologische producten uit Noord Nederland.

Biologisch fietsen

Fietsen
Fietsen
Wie meer wil weten en zien over de biologische teelt van aardappels kan een stuk van het Pieperpad afleggen. In totaal is de route zo'n 1000 kilometer lang en daarbij gaat het vooral om aardappels. Je fiets langs aardappelvelden, kunt met aardappelboeren spreken en natuurlijk ook aardappels eten. De fietsroute loopt van het Friese Lauwersmeer tot het Zeeuwse Heikant, vlakbij de Belgische grens en is gepubliceerd in een speciale ANWB gids.Ook in Duitsland
Niet alleen in Nederland stijgt de behoefte aan het kopen van biologische producten. Ook bij onze oosterburen, en dan in het bijzonder bij de jongere Duitsers, is bio steeds populairder. Dit blijkt uit een onderzoek van het Duitse Ministerie van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming. 23 procent van de Duitsers onder de 30 jaar gaf aan vaak of uitsluitend biologische producten te kopen. Een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 52 procent van de ondervraagden regelmatig de biologische schappen induikt en dan vooral biologische groenten en fruit koopt. Daarnaast geven steeds meer kopers van biologische levensmiddelen aan dat zij deze producten het liefst direct bij de producenten kopen. Denk aan boerderij- en hofwinkels.

Oudere Duitsers kopen minder biologisch
Een opmerkelijke constatering uit het onderzoek van het Ministerie is dat oudere Duitsers juist minder vaak biologische producten kopen. Bij mensen tussen de 50 en 59 jaar koopt 19 procent vaak biologische voedingsmiddelen. Eerder was dat nog 26 procent.

Populaire producten
Wat kopen de Duitsers het liefst biologisch en waar?
Groenten en fruit staan op de eerste plaats, gevolgd door eieren en aardappelen. Er is een afname te zien van de aankoop van biologisch vlees en vleeswaren.

  • 82 procent van de ondervraagden koopt biologische producten bij de supermarkt.
  • 40 procent gaat naar een biologische speciaalzaak.
  • 75 procent geeft aan een hogere prijs te willen betalen voor 'streekproducten'. 

Koop jij biologische producten en zo ja welke?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder