Neckermann gaat weer naar Egypte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Abu Simel EgypteNeckermann biedt als eerste grote touroperator weer vliegreizen naar Egypte aan, ondanks het aangescherpte reisadvies voor dat land. Sinds enkele dagen kan er weer worden geboekt naar bestemmingen aan de Rode Zee, meldt de Volkskrant. “En dat loopt als een trein,” aldus vandaag een woordvoerster van moederbedrijf Thomas Cook.


Volgens haar is het in de afgelopen periode rustig geweest in de vakantieoorden aan de Rode Zee. Wel waren er drie kleine demonstraties in de badplaats Hurghada, maar die verliepen zonder problemen, aldus de woordvoerster. Daarom heeft het bedrijf besloten dat het er veilig genoeg is om in de herfstvakantie naar Egypte te reizen. Bij het boeken wijst de reisorganisatie mensen op het reisadvies van Buitenlandse Zaken, dat alle reizen naar Egypte ontraadt.

Versoepeling?

 Collega-touroperator TUI (Arke, Holland International en Kras) biedt nog geen reizen naar Egypte aan. TUI hoopt dat Buitenlandse Zaken het reisadvies snel zal versoepelen, zodat ze in ieder geval winterzonreizen naar de Rode Zee kan gaan aanbieden. “Maar we krijgen nog geen signalen dat BuZa dat van plan is.” zegt een woordvoerster van TUI in de Volkskrant.
Een woordvoerder van BuZa laat weten dat doorlopend wordt beoordeeld of het reisadvies voor Egypte nog van kracht moet blijven. Zodra het niet meer nodig is, wordt het versoepeld, stelt hij. De woordvoerder wijst er verder op dat het advies niet bindend is, dus dat touroperators en reizigers zelf verantwoordelijk zijn.
 

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder