Neckermann gaat weer naar Egypte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Abu Simel EgypteNeckermann biedt als eerste grote touroperator weer vliegreizen naar Egypte aan, ondanks het aangescherpte reisadvies voor dat land. Sinds enkele dagen kan er weer worden geboekt naar bestemmingen aan de Rode Zee, meldt de Volkskrant. “En dat loopt als een trein,” aldus vandaag een woordvoerster van moederbedrijf Thomas Cook.


Volgens haar is het in de afgelopen periode rustig geweest in de vakantieoorden aan de Rode Zee. Wel waren er drie kleine demonstraties in de badplaats Hurghada, maar die verliepen zonder problemen, aldus de woordvoerster. Daarom heeft het bedrijf besloten dat het er veilig genoeg is om in de herfstvakantie naar Egypte te reizen. Bij het boeken wijst de reisorganisatie mensen op het reisadvies van Buitenlandse Zaken, dat alle reizen naar Egypte ontraadt.

Versoepeling?

 Collega-touroperator TUI (Arke, Holland International en Kras) biedt nog geen reizen naar Egypte aan. TUI hoopt dat Buitenlandse Zaken het reisadvies snel zal versoepelen, zodat ze in ieder geval winterzonreizen naar de Rode Zee kan gaan aanbieden. “Maar we krijgen nog geen signalen dat BuZa dat van plan is.” zegt een woordvoerster van TUI in de Volkskrant.
Een woordvoerder van BuZa laat weten dat doorlopend wordt beoordeeld of het reisadvies voor Egypte nog van kracht moet blijven. Zodra het niet meer nodig is, wordt het versoepeld, stelt hij. De woordvoerder wijst er verder op dat het advies niet bindend is, dus dat touroperators en reizigers zelf verantwoordelijk zijn.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder