Neckermann gaat weer naar Egypte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Abu Simel EgypteNeckermann biedt als eerste grote touroperator weer vliegreizen naar Egypte aan, ondanks het aangescherpte reisadvies voor dat land. Sinds enkele dagen kan er weer worden geboekt naar bestemmingen aan de Rode Zee, meldt de Volkskrant. “En dat loopt als een trein,” aldus vandaag een woordvoerster van moederbedrijf Thomas Cook.


Volgens haar is het in de afgelopen periode rustig geweest in de vakantieoorden aan de Rode Zee. Wel waren er drie kleine demonstraties in de badplaats Hurghada, maar die verliepen zonder problemen, aldus de woordvoerster. Daarom heeft het bedrijf besloten dat het er veilig genoeg is om in de herfstvakantie naar Egypte te reizen. Bij het boeken wijst de reisorganisatie mensen op het reisadvies van Buitenlandse Zaken, dat alle reizen naar Egypte ontraadt.

Versoepeling?

 Collega-touroperator TUI (Arke, Holland International en Kras) biedt nog geen reizen naar Egypte aan. TUI hoopt dat Buitenlandse Zaken het reisadvies snel zal versoepelen, zodat ze in ieder geval winterzonreizen naar de Rode Zee kan gaan aanbieden. “Maar we krijgen nog geen signalen dat BuZa dat van plan is.” zegt een woordvoerster van TUI in de Volkskrant.
Een woordvoerder van BuZa laat weten dat doorlopend wordt beoordeeld of het reisadvies voor Egypte nog van kracht moet blijven. Zodra het niet meer nodig is, wordt het versoepeld, stelt hij. De woordvoerder wijst er verder op dat het advies niet bindend is, dus dat touroperators en reizigers zelf verantwoordelijk zijn.
 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder