Tyfoon Usagi bedreigt Taiwan, de Filipijnen en China

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puuropreis.nl Usagi
Puuropreis.n Usagi
Het zuiden van Taiwan wordt bedreigd door de indrukwekkende tyfoon Usagi die is ontstaan boven de West Pacific. De tyfoon, momenteel categorie 4 op de schaal van Saffir-Simpson, zal naar verwachting toenemen tot kracht 5. Wanneer Usagi over het zuiden van Taiwan en het noorden van de Filipijnen getrokken is, zal hij waarschijnlijk aan land gaan boven Hongkong.

De tyfoon heeft een doorsnee van 1100 kilometer en een windsnelheid van 220 kilometer per uur met windstoten tot over de 290 kilometer per uur. Vooral Zuid-Taiwan moet rekening houden met verwoestende wind en stortregens.

Waarschuwing Filipijnen

De overheden op de Filipijnen hebben een waarschuwing uit laten gaan voor overstromingen, bomen die ontwortelen en het uitvallen van de elektriciteit. Ook alle reis- en buitenactiviteiten worden gecancelled.

Bedreiging miljoenensteden in China

Wanneer Usagi zondag het zuiden van China bereikt, liggen miljoenensteden als miljoenensteden als Macau, Guangzhou en Hongkong in de baan van de tyfoon. Tot nu toe is supertyfoon Usagi de meest verwoestende van dit jaar in de West Pacific.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder