Nederlanders zoeken ver, maar boeken dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York
New York
Wel vliegreizen kijken, maar niet kopen. Dat geeft kort samengevat het boekingsgedrag weer van Nederlanders het afgelopen halfjaar als het gaat om verre bestemmingen. Uit boekingsgegevens van duizenden klanten van CheapTickets.nl blijkt dat er werd gezocht naar unieke (droom)bestemmingen als Fiji, Seychellen, Bora Bora, maar ook naar steden als New York en Las Vegas. Uiteindelijk boekten maar weinigen dergelijke tickets en zijn bestemmingen dichterbij huis het populairst, met Londen en Barcelona als uitschieters.

 

Opvallende cijfers

  • Opvallend is dat maandag de meest populaire dag is om vliegtickets te bestellen.
  • Doordeweeks worden de meeste vliegreizen gezocht en geboekt tussen 20.00 en 22.00 uur.
  • Waneer onder kantoortijd een reisje wordt uitgekozen ligt de piek op woensdag rond 14.00 uur. 
  • De drukste boekingsdagen waren 27 t/m 29 mei (voor vertrek in juni en juli) en 24 t/m 26 juni (voor vertrek in juli). Veel mensen boeken dus een tot twee maanden voor vertrek hun zomervakantiereis.
  • Hoe dichter bij de zomer, des te meer last minutes er over de online toonbank gingen.

New York veel gezocht, minder geboekt

Volgens Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl, willen Nederlanders graag via internet foto’s zien van mooie, vaak exotische bestemmingen en kijken hoeveel zo’n vlucht kost. “Het is heerlijk om weg te dromen bij dergelijke reizen. Zoeken is als het ware inspiratie opdoen. Maar voor veel mensen blijft het bij dromen, zodra er gekeken wordt naar het beschikbare (vakantie)budget. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een reis naar New York. In de maand juni waren er meer dan 5.900 zoekopdrachten voor The Big Apple en die stond daarmee in de top 10 van meest gezochte bestemmingen. Maar in de lijst van meest geboekte bestemmingen was New York in die maand vervolgens niet terug te vinden”.

Boek hier je reis bij Cheaptickets.nl

Ook interessant...

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder