Nederlanders zoeken ver, maar boeken dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York
New York
Wel vliegreizen kijken, maar niet kopen. Dat geeft kort samengevat het boekingsgedrag weer van Nederlanders het afgelopen halfjaar als het gaat om verre bestemmingen. Uit boekingsgegevens van duizenden klanten van CheapTickets.nl blijkt dat er werd gezocht naar unieke (droom)bestemmingen als Fiji, Seychellen, Bora Bora, maar ook naar steden als New York en Las Vegas. Uiteindelijk boekten maar weinigen dergelijke tickets en zijn bestemmingen dichterbij huis het populairst, met Londen en Barcelona als uitschieters.

 

Opvallende cijfers

  • Opvallend is dat maandag de meest populaire dag is om vliegtickets te bestellen.
  • Doordeweeks worden de meeste vliegreizen gezocht en geboekt tussen 20.00 en 22.00 uur.
  • Waneer onder kantoortijd een reisje wordt uitgekozen ligt de piek op woensdag rond 14.00 uur. 
  • De drukste boekingsdagen waren 27 t/m 29 mei (voor vertrek in juni en juli) en 24 t/m 26 juni (voor vertrek in juli). Veel mensen boeken dus een tot twee maanden voor vertrek hun zomervakantiereis.
  • Hoe dichter bij de zomer, des te meer last minutes er over de online toonbank gingen.

New York veel gezocht, minder geboekt

Volgens Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl, willen Nederlanders graag via internet foto’s zien van mooie, vaak exotische bestemmingen en kijken hoeveel zo’n vlucht kost. “Het is heerlijk om weg te dromen bij dergelijke reizen. Zoeken is als het ware inspiratie opdoen. Maar voor veel mensen blijft het bij dromen, zodra er gekeken wordt naar het beschikbare (vakantie)budget. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een reis naar New York. In de maand juni waren er meer dan 5.900 zoekopdrachten voor The Big Apple en die stond daarmee in de top 10 van meest gezochte bestemmingen. Maar in de lijst van meest geboekte bestemmingen was New York in die maand vervolgens niet terug te vinden”.

Boek hier je reis bij Cheaptickets.nl

Ook interessant...

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder