Nederlanders zoeken ver, maar boeken dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York
New York
Wel vliegreizen kijken, maar niet kopen. Dat geeft kort samengevat het boekingsgedrag weer van Nederlanders het afgelopen halfjaar als het gaat om verre bestemmingen. Uit boekingsgegevens van duizenden klanten van CheapTickets.nl blijkt dat er werd gezocht naar unieke (droom)bestemmingen als Fiji, Seychellen, Bora Bora, maar ook naar steden als New York en Las Vegas. Uiteindelijk boekten maar weinigen dergelijke tickets en zijn bestemmingen dichterbij huis het populairst, met Londen en Barcelona als uitschieters.

 

Opvallende cijfers

  • Opvallend is dat maandag de meest populaire dag is om vliegtickets te bestellen.
  • Doordeweeks worden de meeste vliegreizen gezocht en geboekt tussen 20.00 en 22.00 uur.
  • Waneer onder kantoortijd een reisje wordt uitgekozen ligt de piek op woensdag rond 14.00 uur. 
  • De drukste boekingsdagen waren 27 t/m 29 mei (voor vertrek in juni en juli) en 24 t/m 26 juni (voor vertrek in juli). Veel mensen boeken dus een tot twee maanden voor vertrek hun zomervakantiereis.
  • Hoe dichter bij de zomer, des te meer last minutes er over de online toonbank gingen.

New York veel gezocht, minder geboekt

Volgens Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl, willen Nederlanders graag via internet foto’s zien van mooie, vaak exotische bestemmingen en kijken hoeveel zo’n vlucht kost. “Het is heerlijk om weg te dromen bij dergelijke reizen. Zoeken is als het ware inspiratie opdoen. Maar voor veel mensen blijft het bij dromen, zodra er gekeken wordt naar het beschikbare (vakantie)budget. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een reis naar New York. In de maand juni waren er meer dan 5.900 zoekopdrachten voor The Big Apple en die stond daarmee in de top 10 van meest gezochte bestemmingen. Maar in de lijst van meest geboekte bestemmingen was New York in die maand vervolgens niet terug te vinden”.

Boek hier je reis bij Cheaptickets.nl

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder