Nederlanders zoeken ver, maar boeken dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York
New York
Wel vliegreizen kijken, maar niet kopen. Dat geeft kort samengevat het boekingsgedrag weer van Nederlanders het afgelopen halfjaar als het gaat om verre bestemmingen. Uit boekingsgegevens van duizenden klanten van CheapTickets.nl blijkt dat er werd gezocht naar unieke (droom)bestemmingen als Fiji, Seychellen, Bora Bora, maar ook naar steden als New York en Las Vegas. Uiteindelijk boekten maar weinigen dergelijke tickets en zijn bestemmingen dichterbij huis het populairst, met Londen en Barcelona als uitschieters.

 

Opvallende cijfers

  • Opvallend is dat maandag de meest populaire dag is om vliegtickets te bestellen.
  • Doordeweeks worden de meeste vliegreizen gezocht en geboekt tussen 20.00 en 22.00 uur.
  • Waneer onder kantoortijd een reisje wordt uitgekozen ligt de piek op woensdag rond 14.00 uur. 
  • De drukste boekingsdagen waren 27 t/m 29 mei (voor vertrek in juni en juli) en 24 t/m 26 juni (voor vertrek in juli). Veel mensen boeken dus een tot twee maanden voor vertrek hun zomervakantiereis.
  • Hoe dichter bij de zomer, des te meer last minutes er over de online toonbank gingen.

New York veel gezocht, minder geboekt

Volgens Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl, willen Nederlanders graag via internet foto’s zien van mooie, vaak exotische bestemmingen en kijken hoeveel zo’n vlucht kost. “Het is heerlijk om weg te dromen bij dergelijke reizen. Zoeken is als het ware inspiratie opdoen. Maar voor veel mensen blijft het bij dromen, zodra er gekeken wordt naar het beschikbare (vakantie)budget. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een reis naar New York. In de maand juni waren er meer dan 5.900 zoekopdrachten voor The Big Apple en die stond daarmee in de top 10 van meest gezochte bestemmingen. Maar in de lijst van meest geboekte bestemmingen was New York in die maand vervolgens niet terug te vinden”.

Boek hier je reis bij Cheaptickets.nl

Ook interessant...

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder