Nederlander wil snel nog even naar de zon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZonvakantieDe Nederlander is de regen alweer behoorlijk zat en probeert in het najaar nog even wat zon op te pikken. Voor de naderende herfstvakantie hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen dan ook de nodige stoelen weten te verkopen. Transavia meldt bijvoorbeeld een groei van 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Vooral zonbestemmingen en stedentrips naar het zuiden van Europa zijn populair. Woordvoerster Maureen Sluiter van Transavia geeft in het Dagblad van het Noorden als voorbeelden Malaga en de Canarische Eilanden.

Rome, Berlijn, Milaan

EasyJet ziet ook een stijging in het aantal boekingen. Voor Rome is het aantal passagiers 30 procent hoger, voor Berlijn is de plus 22 procent en voor Milaan 17 procent. Londen, de populairste bestemming, kan rekenen op 10 procent meer passagiers dan vorig jaar.
Schiphol herkent de trend: dit jaar stijgt het aantal passagiers dat vertrekt en aankomt op Schiphol met 2 procent in de herfstvakantie. De groei is opvallend, gezien de malaise in de reisbranche. Het aantal boekingen tussen 1 april en 1 november 2013 loopt met 6,5 procent terug, is de schatting van branchevereniging ANVR. Vorig jaar was de dip 5,5 procent.

Boek een leuke stedentrip!

Ook naar de Canarische Eilanden?

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder