Aye Aye... 9 vreemde dieren

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kat
Kat
Op 4 oktober is het dierendag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan de dieren. Vaak verwennen we die dag onze huisdieren extra, maar de oorspronkelijke bedoeling van dierendag is om mensen bewust te laten zijn dat dieren rechten hebben, en beschermd moeten worden.

Dat dierendag gevierd wordt op 4 oktober is niet toevallig en gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, armen en zwervers, maar had ook aandacht voor planten en dieren. De legende verhaalt dat hij zelfs ooit een preek voor de dieren hield. Op 4 oktober, de dag na zijn overlijden, werd het lichaam van Franciscus in een processie door de stad gevoerd naar de kerk van San Giorgio in Assisi, waar hij begraven werd. Die processiedag werd gekozen tot zijn feestdag.

Eerste dierendag

Ilse Winter uit Brno in Tsjechië schreef in mei 1927 een brief aan Margaret Ford, voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming in Londen. Ze stelde voor om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Ford vond het een prachtig idee en de beide dames kwamen overeen dat de feestdag, waarop Franciscus steeds wordt herdacht, een goede datum voor zo'n dierendag was. En zo werd tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in 1929 in Wenen 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste dierendag was op 4 oktober 1930. 

Bijzondere schepsels

Op dierendag mogen kinderen van basisscholen vaak hun hond, poes of konijn mee naar school nemen en geven we Bello, Minoes of Knaagje een extra lekker snoepje. Speciaal voor dierendag hebben we een filmpje gezocht met daarop 9 heel bijzondere dieren. Sommige knuffelbaar, zoals de Aye Aye met zijn grote oren, andere juist een beetje afschrikwekkend, maar wel allemaal heel speciaal.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder