Chinese vervalsers druk met Louvre-tickets

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

LouvreIn Frankrijk is een onderzoek gestart naar zwendel met valse tickets voor het Louvre. Aanleiding is de ontdekking vorige maand van topkwaliteit vervalsingen in de handen van veel Chinese toeristen en gidsen, zo hebben politie en museumdirectie deze week bekendgemaakt. Begin augustus werden de eerste vervalsingen ontdekt, maar die bleken nog van slechte kwaliteit. Op 14 augustus werden valse tickets gesignaleerd, die nauwelijks van echt waren te onderscheiden.

De directie van het Louvre heeft een dag later aangifte gedaan, aldus een bericht op theage.com.au. Tot 26 augustus werden dagelijks valse tickets onderschept. De betreffende toegangsbewijzen waren steeds geldig voor een periode van een jaar.

Pakket met 3600 kaartjes

Onderdeel van het justitieel onderzoek is ook de onderschepping medio augustus door de Belgische douane van 3600 valse Louvre-tickets. Deze bewijzen zaten in een pakket, dat was verstuurd vanuit China.
Het Louvre is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Parijs, met ongeveer negen miljoen bezoekers per jaar. De ticketprijzen in het museum variëren van 12 tot 18 euro.

Naar Parijs?

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder