Chinese vervalsers druk met Louvre-tickets

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

LouvreIn Frankrijk is een onderzoek gestart naar zwendel met valse tickets voor het Louvre. Aanleiding is de ontdekking vorige maand van topkwaliteit vervalsingen in de handen van veel Chinese toeristen en gidsen, zo hebben politie en museumdirectie deze week bekendgemaakt. Begin augustus werden de eerste vervalsingen ontdekt, maar die bleken nog van slechte kwaliteit. Op 14 augustus werden valse tickets gesignaleerd, die nauwelijks van echt waren te onderscheiden.

De directie van het Louvre heeft een dag later aangifte gedaan, aldus een bericht op theage.com.au. Tot 26 augustus werden dagelijks valse tickets onderschept. De betreffende toegangsbewijzen waren steeds geldig voor een periode van een jaar.

Pakket met 3600 kaartjes

Onderdeel van het justitieel onderzoek is ook de onderschepping medio augustus door de Belgische douane van 3600 valse Louvre-tickets. Deze bewijzen zaten in een pakket, dat was verstuurd vanuit China.
Het Louvre is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Parijs, met ongeveer negen miljoen bezoekers per jaar. De ticketprijzen in het museum variëren van 12 tot 18 euro.

Naar Parijs?

 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder